Huzur bulan dağlar sporcuları ağırlıyor

Muş'ta terörle mücadele kapsamında huzur ve güvenin sağlandığı bölgelerde doğa sporlarına ilgi arttı.

Haberler 12.07.2018 - 12:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta bir grup dacnn kurduu Mu Doa Gezginleri Spor Kulübü Derneinin üyeleri, terör saldrlar nedeniyle uzun zamandr yapamadklar daclk sporuna yeniden yönelmeye balad.

Yllar sonra tekrar 3 bin rakml Kurtik Dana trmanan daclar, zorlu corafyada gezip, yeni yerler kefetmenin mutluluunu yayor.

Dernek üyesi Akif Kale, devletin teröristlerle yapt etkin mücadele sonucunda artk dalarn çok güvenli olduunu söyledi.

Doayla, huzur ve güven ortamyla bulutuklarn ifade eden Kale, hasretini çektii dalarda, yaylalarda güvenli daclk sporunu yapabildiklerini ve bu esiz doay herkesin görmesini istediklerini kaydetti.

Kale, Bölgemizde kefedilmemi, bakir birçok yerimiz var. Terör sebebiyle bu bölgelerde daha önce bir aktivite yaplamamt artk buralar kefetmenin zaman geldi. dedi.

Artk dalarda güvenle gezilerimizi gerçekletirebiliyoruz

Dac Ayhan Özmen de Muun 3 bin rakml Kurtik Da zirvesine 8 saatlik bir trman sonrasnda çktklarn dile getirerek bölgede el dememi çok güzel tabiatn olduunu söyledi.

Artk buralarn terörden arndrlm bir bölge olduunu ifade eden Özmen, Biz de doa gezginleri olarak bu yl frsat buldukça her hafta sonu bir etkinlik yapyoruz. Doaseverleri ve daclar buralara davet ediyoruz, yürüyü rotalarmz ve gezi alanlarmz çok güzel ve çok fazla güvenle doa gezilerini yapabilirler artk. diye konutu.

Dac Erhan anc da daclk ve doa yürüyüünün kendileri için bir yaam tarz olduu belirterek Son zamanlardaki yaanan terör olaylar nedeniyle bu faaliyetleri gerçekletiremiyorduk ama imdi devletimizin sayesinde dalarmza huzur geldi. Artk dalarda güvenle gezilerimizi gerçekletirebiliyoruz, artk buralarda huzur ortam var. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git