"Igor Tudor ile kesin olarak devam edeceğiz"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, BeIN Sports’ta katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. Özbek, Kasımpaşa maçı sonrasında yaşananlardan, Bruma ile Sneijder konularına, teknik direktör Igor Tudor ve transfer çalışmaları ile ilgil açıklamalarda bulundu.

Haberler 12.05.2017 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hrvat teknik adam Tudor ile gelecek sezon da devam edeceklerini açklayan Dursun Özbek, transfer çalmalar ile ilgilide bilgi verdi. Özbek Igor Tudor ile kesin olarak devam edeceiz. Sonuçlar ne olursa olsun devam edeceiz. Biz Tudor görev aldktan sonra bir oyuncu göreve getirmedik. Performansa bal olarak yorumlanmas lazm. Tudorun gelmesiyle antrenman sitemi biraz daha farkllat. Elbette ki önümüzdeki yl projelendiriliyor. Daha çok koan ve mücadele eden bir takm yaratacaz. Transferler de buna göre olacak. Transfer çalmalar hoca bize bir rapor veriyor. Elimizde bir kadro var. Sözlemesi bitecek ve devam edecek oyuncular var. Bütün bunlar dikkate alnarak ihtiyaç listesi yaplyor. htiyaç duyulan pozisyonlar tespit edildi. Bu listeye bal olarak scout ekibine, bize u oyucular lazm deniliyor. Neticede ortaya bir liste çkyor. Bu liste üzerinde fiyatlama hususu ortaya çkyor. Buradaki karar scout ekibi-hoca-sportif direktörümüz ve oturuyoruz ve hangisini transfer etmemiz gerektiine karar veriyoruz. Bunu dnda hiçbir oluum yok. Transferi o mu, bakann kardei mi söyledi. Böyle bir ey yok. Önümüzdeki sezon için 6-7 oyuncu transfer düünüyoruz. Sa bek-sol bek burada eksiklerimiz var. Sabriye rakip deil. Sabri çok önemli bir oyuncu. Galatasarayda 17 senedir buradan gitmemi. u anda Cenk Ergün yurt dnda. Önemli bir golcü aryoruz. Erenin performans ile ilgili. O da önemli bir oyuncu. kisinin yarabilecei bir golcü üzerinde duruyoruz. Burak Ylmaz Galatasarayn önemli bir oyuncusuydu. Teklif gelirse gelsin. Galatasarayl olup da Galatasarayda oynamak istiyorsa böyle bir futbolcuya kim hayr der eklinde konutu.

SOYUNMA ODASINA NMEK BENM TARZIM DEL

Kasmpaa maçndan sonra yaananlar ile ilgilide konuan Bakan Özbek unlar söyledi: Benim tarzm deil soyunma odasna inmek. Soyunma odas tamamen sporcularn antrenörlerin olduu onlarn hakim olduu bir mekan. Kasmpaa maçnda beklendiimiz bir oyun olmad. O üzüntü ile birlikte, o ailenin bir parças, kulübün bakan olarak üzüntülerimi oyuncularm, antrenörle, oyuncularla paylamay düündüm. Biz büyük bir aileyiz, Taraftarlar, camia çok üzüldü. Eer üzüntüler paylalrsa azalr, sevinçler paylalrsa çoalr. çok üzüntülü bir ambians vard darda. Selçuk Galatasaraya uzun zamandr hizmet eden ve daha uzun yllar edecek bir oyuncu. Onunla da paylamak istedim. çok üzüldük ama önümüzde 5 maç var. Önümüzdeki 4 maçn ne kadar önemli olduunu ve bir an evvel bu kaotik durumdan çklmas için kaptana da bir iki çift sözüm vard, ona söyledim dedi.

BRUMANIN SÖZLEMESN BR SÜRE DAHA UZATACAIZ

Galatasarayn Portekizli yldz Bruma hakknda çkan haberlere tepki gösteren Dursun Özbek, genç yldzn menajeri ile görütüklerini söyledi. Özbek çkan haberlere aryorum. Bruma Floryann tapusunu ne yapacak? Kontratn uzatmak için menajeri ile görütük. Bruma çok önemli bir oyuncu Galatasaray için. Önümüzdeki yllarda dünyann yldz adaylarndan bir tanesi. Uzun yllar Galatasaraya hizmet edebilecek bir isim. Bir iki konu kald, onlar da halledip sözlemesini bir süre daha uzatacaz. diye konutu.

GEçMTE TRANSFER KONULARINDA HATALAR YAPTIK

Geçmite yaplan transferler konusunda hata yaptklarn kabul eden Dursun Özbek unlar söyledi:

Transferlerin Galatasaraya layk futbolcu olacan söyleyeyim ben size. çok titizleniyorum. Geçmite transfer konularnda hatalar yaptk. Hem taraftar hem camia yaplan transferlerden çok memnun olacak. Bunu yldz transferi olarak nitelendirdiiniz zaman farkl manalar çkyor. Tüm Galatasaray taraftarlar memnun olacak. Konutuumuz isimleri biliyorum. Camiann beklentisini de biliyorum. Serdar Azizi hata olarak görmüyorum. Biz onu transfer ettiimiz zaman salk kontrolünden geçti ve sakatl yoktu. Bizde oynad, milli takmda oynad. Cavanda için Riekerink çok srar etti. Belçikadan tanyordu, bize faydal olacan düündü. Onun yorumu esast. Cavanda transferinde hatal olduumuzu düünüyorum. stedimiz performans alamadk kendisinden. Amacm bu manada yaplan yanl transferlerde kulübe mali yük getirmemeyi düünüyorum. 44 yllk i hayatnda bir çizgim var. Risk alc olmadm. Tüm mesaimi Galatasaray için harcyorum. Burada hatalarmz oluyor. En çabuk ekilde Galatasarayn mali yapsn düzeltmek için urayorum. Mecidiyeköydeki otel projesini bitirmek için urayoruz. Sektörel bir sknt var onun için yava gidiyoruz. Stadn yanndaki spor salonu için ruhsat aamasndayz. Floryann tanmas için yeni yer sorununu atk. Stadn irtifa hakkn aldk. Yönetimin süresi içinde yapmasnn çok kolay olmad iler. Bunlarn altndan kalkacaz. Sportif baar için inanamayacanz kadar emek sarf ediyoruz. Bu sene talihsizliklerimiz de oldu. Siz yaync kurulusunuz. Hakem hatalaryla kaç puan kaybettiimizi düünüyorsunuz

TFFYE GÜVENYORUM. ONLARLA BERABER YÜRÜMEK ZORUNDAYIZ

TFFye güvendiklerini belirten Dursun Özbek Baakehir maçndan sonra çok sert konutum ve resmi siteden dolu bir açklama yaptk. Federasyon 45 günlük cezay bast hemen. Sonuç ne oldu? çok laf üretmektense kiilerin Galatasaraya verdikleri zarar kendileri dikkate almas lazm. TFFye güveniyorum. Biz seçtik. MHK bizim çarlarmza hiçbir zaman kulak asmamtr. Fazla yorum yapmann gerei yok. Onlarla beraber yürümek zorundayz dedi.

Ana Sayfaya Git