İğrenc Saldırı

Mersin İdmanyurdu- Amed Sportif maçında Deniz Naki'ye yumruklu saldırı yapıldı. Saldırgan gözaltına alındı.

Haberler 28.08.2017 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TFF 2. lig krmz grupta oynanan Mersin dmanyurdu- Amed Sportif karlamasnda sahaya giren bir taraftar, serbest vuru hazrl yapan konuk takm futbolcusu Deniz Nakiye saldrd. Nakinin üzerine atlayp yumruk atan Mersin taraftar gözaltna alnd.

Naki, saldrgan hakknda ikayetçi olmazken, yi ki saldrgan srtm dönük olduu için görmedim, görsem, kendimi savunacaktm ve krmz kart görecektim, ilk defa sahada bir saldrya uruyorum dedi.

Mersin dmanyurdu ile Amed Sportif, önceki akam saat 20.00de Mersin Stadyumunda kar karya geldi. Karlamann 26nc dakikasnda konuk takm, ceza sahasna yakn bir noktadan serbest vuru kazand. Topun bana geçen Deniz Naki, bu srada sahaya giren bir Mersin dmanyurdu taraftarnn saldrsna urad.

MERSN TARAFTARININ SALDIRISI

Nakinin üzerine atlayp yumruk att taraftara, önce sahadaki futbolcular, ardndan özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Özel güvenlik tarafndan etkisiz hale getirilen taraftar, polise teslim edildi. Deniz Naki yara almazken, 5 dakikalk arann ardndan maç kald yerden devam etti.

AMEDSPOR TARAFTARLARI

Bu arada, l Spor Güvenlik Kurulunca bir hafta önce Amed Sportif taraftarnn maça alnmamas karar alnmt. Ancak yaklak 150 kiilik Amed Sportif taraftar, bilet alp Mersin taraftarlarnn yan tarafndaki tribünde yerini ald. Amed Sportif taraftarlar tazahürat yapnca statta görevli çevik kuvvet polisleri tarafndan dar çkarld.

NAK KAYETç OLMADI

Naki, yaadklarn anlatt. Naki, Srt ev sahibi takmn taraftarna dönük olarak serbest at at hazrl yaparken saldrya uradn belirterek, öyle dedi:

Saldrgan srt ve boynuma yumruk vurup yeri yere düürünceye kadar kendisini görmedim. Srtm ona dönüktü ve görme imkanm yoktu. Ancak, iyi ki saldrgan görmemiim, eer görmü olsaydm kendimi savunacaktm ve büyük ihtimal ile krmz kart görecektim. Maçtan sonra polis soyunma odasna geldi ve bana ikayetçi olup olmayacam sordu. Ben ikayetçi olmayacam söyledim, kimi kime ikayet edeceim, bir ey çkmayacakt.

Türkiyede daha önce Gençlerbirlii bata olmak üzere 3.5 yldan futbol oynadn ve daha önce Gençlerbirliinde oynarken Kobani olaylar srasnda sosyal medyada paylat bir mesaj nedeniyle idman çk saldrya uradn söyleyen Deniz Naki, öyle dedi:

LKEZ SALDIRIYA URUYORUM

Ama saha içinde ilk kez saldrya uruyorum. Daha önce bamdan geçen davalar ve hakknda açlan soruturmalar bir yana saha içerisinde bir saldr ile ilk kez kar karya kaldm. Saldrgann elinde bçak ve kesici alet te olabilirdi Allah korusun. Görüntüleri izlediimde birer metre aralklarla çok sayda polisin arasnda o saldrgan nasl sahaya girdi aryor insan. Son olarak maçtan bir hafta önce bana ait olmayan bir hesaptan yaplan paylam ve bunun üzerine gözaltna alnp hedef gösterilmem üzerine bu olayn yaandn düünüyorum. Amed Sportifli Deniz Naki, saldr nedeniyle boynunda ve srtnda ar bulunduunu ekledi.

Ana Sayfaya Git