İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor

İŞİTME Engelliler Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Ali Metin, Dünya İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda şampiyon olduklarını hatırlatarak, "Şu anda zaten dünya sıralamasında lideriz. Bunu korumaya çalışacağız" dedi.

Haberler 05.10.2017 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu yl Samsunda düzenlenen Dünya itme Engelliler Olimpiyatlarnda ampiyon olan itme Engelliler Futbol Milli Takm, Avrupa ampiyonas ön eleme grubundaki ngiltere maç hazrlklarn Manavgatta sürdürdü. 12 Ekime kadar devam edecek birinci kamp döneminde Zeki Demirci Spor Kompleksinde günde iki kez idman yapan milliler, 29 Ekimde Antalya Stadyumunda ngiltere ile karlaacak. 32 kiilik milli takm kadrosunda teknik direktör, biri kaleci olmak üzere 3 yardmc antrenör, psikolog, diyetisyen, iaret dili tercüman ve 25 futbolcu bulunuyor. Manavgat Kaymakaml Engelli Koordinatörü ve milli takm iaret dili tercüman Guddusi Aydn da sporcular ve teknik heyetle iletiim kurmaya yardmc oluyor.

itme Engelliler Milli Takm Teknik Direktörü Ali Metin, olimpiyat ampiyonluunun oyunculara büyük bir özgüven ve heyecan kattn söyledi. ngilterenin güçlü ve hafif alnmayacak bir ekip olduunu aktaran Ali Metin, oyuncularn rehavete kaplmamas ve ampiyonaya adaptasyonunu salamak amacyla ilk defa psikolojik destek verildiini anlatt.

Metin, U21 takmmzdan 10 oyuncumuzu milli takma adapte ediyoruz. Maç gününe kadar eski oyuncularmzla uyum içinde olmalarn salamaya çalyoruz. ampiyon takmdan 5 oyuncumuz sakat olduu ve dinlenmeye ihtiyaçlar olduu için ilk kampa çarmadk, ikinci kampa durumlarn deerlendirerek çaracaz dedi.

Oyuncularn hevesli ve azimli olduunu belirten Ali Metin, ampiyon olan takmda rehavet olur diyordum ama yok. Biz artk o sayfay kapattk diyoruz, yeni bir sayfaya baladk. nallah bundan sonraki olimpiyat ya Dubaide olacak ya da Los Angelesta. ki yerden birinde inallah yine hedefimizi yakalamaya gideceiz. u anda zaten dünya sralamasnda lideriz takm sralamasnda. Bunu da korumaya çalacaz diye konutu.

Taraftar 29 Ekimde Antalya Stadyumunda yaplacak maça çaran Ali Metin, Türk milletinin desteini arkalarnda görmek istediklerini söyledi.

Uzman psikolog Ozan Altn, sporcu ve performans psikolojisi üzerine uzmanl olduunu anlatrken, özellikle iitme engelliler gibi gruplarda idman programlarna daha rahat itirak etme, kendini rahatlatma gibi skntlar gidermek üzerine çaltklarn kaydetti.

Milli takmda klinik ve sporcu diyetisyeni olarak görev alan Handenur çrak, milli takmda görev almaktan gurur duyduunu vurgulad. çrak, Özellikle özel beslenme durumu olan sporcularla ilgilenmek çok önemli. Yani iyi beslenen futbolcuyla beslenmesi kötü olan futbolcunun arasndaki performans deiiklii tabi ki yadsnamaz. Biz futbolcularmzda bunu salamaya çalyoruz bunu hedefledik dedi.

Ana Sayfaya Git