İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda tarihi başarı

Türkiye, ilk kez ev sahipliği yaptığı dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonu 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda tarihi bir başarıya imza attı.

Haberler 01.08.2017 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk sporcular, Samsunda 18-30 Temmuzda baarl bir ekilde düzenlenen organizasyonda kazandklar madalyalarla tarihinin en iyi itme Engelliler Olimpiyatlarn geçirdi.

lki 1961 ylnda Finlandiyann bakenti Helsinkide olmak üzere toplamda 11. kez itme Engelliler Olimpiyatlarna katlan ay-yldzllar, en fazla madalyay ev sahiplii yapt organizasyonda elde etti.

itme Engelliler Olimpiyatlar tarihinde daha önce 84 madalya toplayan Türkiye, Samsunda düzenlenen organizasyonda 46 madalya almay baard.

Ay-yldzllar, 2013 ylnda Bulgaristann bakenti Sofyada gerçekletirilen organizasyonu 33 madalyayla tamamlamt.

46 madalyayla 4. oldu

Türkiye, 97 ülkeden 3 binin üzerinde sporcunun 20 branta mücadele ettii 2017 itme Engelliler Olimpiyatlarn dördüncü srada bitirdi.

Samsundaki organizasyonda 118i kadn toplam 294 sporcu ile katlan ay-yldzllar, genel klasmanda Rusya, Ukrayna ve Güney Korenin ardnda yer ald.

ABD, çin, Japonya ve ran gibi ülkeleri geride brakan Türkiye, 17 altn, 7 gümü ve 22 bronz olmak üzere toplamda 46 madalyaya ulat.

En baarl bran güre

Türkiye, 2017 itme Engelliler Olimpiyatlarnda en büyük baary ata sporu gürete yaad.

Ay-yldzl güreçiler, olimpiyatlarda 5 altn ve 6 bronz madalya kazand.

Gürete lhan çtak hem serbest hem de grekoromende altn madalya kazanrken, Mehmet Ali Yiit, Muhammet Akdeniz ve Kadir Ku, grekoromen stilde kürsünün ilk basamana çkt.

Gürete ayrca Mehmet Ali Yiit, Ahmet Talha Kacur, Celal Koçak, Dursun Gözel, Ercan Gör ve Onur Ar da bronz madalyann sahibi oldu.

Türkiyenin güreten sonra en baarl olduu bran tekvando oldu. Türk sporcular tekvando da 4 altn, 3 gümü ve 3 bronz madalya elde etti.

Takm sporlarnda da baar geldi

Türkiye, 2017 itme Engelliler Olimpiyatlarnda takm sporlarnda da baarl bir performans ortaya koydu. Organizasyonda erkekler futbol, hentbol ve voleybol takmlar altn madalya kazand.

Teniste bir ilk

Türkiye, itme Engelliler Olimpiyatlarnda tenis branndaki ilk madalyasna Samsundaki organizasyonda ulat.

Ay-yldzl sporcular Tutem Banguolu ve Asuman ak, kadnlar çiftlerde bronz madalya alarak, Türkiyeye bu brantaki ilk madalyasn getirdi.

20 brannda 9unda madalya

Türk sporcular, 2017 itme Engelliler Olimpiyatlarndaki 20 brann 9unda madalya kazand.

Ay-yldzllar, organizasyonda güre, tekvando, karate, judo, atletizm, futbol, hentbol, voleybol ve tenis branlarnda madalya elde etti.

Ana Sayfaya Git