İsmail Kartal: Son 20 yılın en iyisi benim

İsmail Kartal, "Rize dönüşü kurşunlanma yaşanmasaydı şampiyon olurduk. Ben hangi şartlarda çalışıp neler yapmışım onlara bakılsın" dedi.

Haberler 28.04.2020 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fenerbahçe formasn 10 sezon terletip 313 maça çkan Fenerbahçenin efsane isimlerinden smail Kartal, Sözcü Gazetesine önemli açklamalarda bulundu. 103 gollü ampiyonluun kadrosunda yer alan, yardmc antrenör olarak Kocaman ve Yanal ile ampiyonluk yaayan smail Kartal, Nisan 2015teki kurunlanma yaanmasayd belki de teknik direktör olarak ayn sevinci tadacakt. smail Kartaln açklamalar u ekilde:

B PLANI BEYAZ SEZON

UEFA ve FIFA liglerin tamamlanmasn istiyor. Ancak salgn mays ortalarna kadar devam ederse haziranda ligin kolay kolay oynanacan düünmüyorum. Herkesin psikolojisi bozulmu durumda. Oyunculara Hemen oynayn diyemezsin. 2-3 hafta hzlandrlm antrenmanla hazr olabilirler ama yüzde 100 hazr olmaz.

Bana kalrsa federasyonun B plan var. Bu sene düme olmasn, alttan 2 takm alarak yeni sezonun planlanmasn yapalm, ampiyon olmayacak, sralamaya göre Avrupa kupalarna gidilsin eklinde.

ARTIK ALTYAPI

Kulüpler radikal kararlar alarak, altyapya önem vermeli. Yüksek ücret alan yabanclar yerine genç oyuncular bulmalar lazm. Ülke futbolunun kurtuluu için özkaynaklara dönmek en doru hamle olacak.

Artk gerçekçi olmamz gerekiyor. Herkes dorular söyleyecek, taraftarlara gerçekleri anlatacak. Taraftarlar da bu gerçekleri bilerek takmlarn destekleyecek. Bu gerçeklerle yüzlemek zorundayz. Kulüplerin mali durumlar ortada.

Kulüplerin altyap hocalarnnn da eitimli, profesyonel takm çaltracak kapasiteye sahip antrenörleri, iyi imkanlar vererek altyaplarn bana getirmeliler.

SAYI DÜMEL

Yabanc saysnn düürülmesi ve yabanc transferinin belli kriterlere balanmas gerekiyor. Genç oyuncularmz var, bu genç oyuncularn önünün açlmas gerekiyor.

Fenerbahçeyi çaltrmak hayalimdi, Allah nasip etti. 3 Temmuz sorunu vard. Maddi imknlar ortadayd. Namusumla erefimle en iyisini yapmaya çaltm. Halen o sezonki istatistikler yakalanamad. Birçok istatistikte liderdik.

Son 20 ylda Fenerbahçede çalan hocalar içinde maç-puan ortalamas (2.13) en iyi olan benim. Rize deplasman dönüü kurunlanma olay yaanmasayd ampiyon olurduk, ayrca hakem olaylar da vard o sezon.

KIRGIN DELM

Olay, futbolcular olumsuz etkiledi. Kuyt, Alves ve Meireles Hiçbir ey ailemizden önemli deil dediler. Ülkelerine gitmek istediler. O süreçte antrenman ekillerini deitirdik ama olay bize büyük darbe vurdu.

Fenerbahçeden teklif almadm. Teklif gelmedi diye krgnlm olamaz. Yönetimin demek ki belli planlar ve beklentileri var. Ancak ben kendime güvenen, kendimi bilen bir teknik direktörüm. Ben hangi artlarda çalp neler yapmm onlara baklsn.

KLOPPU ZLYORUM

Takdir ettiim, yakndan takip ettiim teknik direktörler var. Klopp ve Guardiola gibi. Liverpool, Kloppun ilk senesinde bocalad, ancak sabr gösterdiler, sistemi oturdu. Kaliteli oyuncularyla da bu sene damgasn vurdu Premier Lige.

EGiTiM VE ALTYAPI BiR ARADA ZOR

Altyapda oyuncu yetimesi için eitim sistemiyle birlikte hareket edilmesi gerekiyor. Altyapdaki oyuncu sabah okula gidiyor, akam çkyor, 1 saat antrenman yapyor. Bu çocuk ne zaman dinlenecek ne zaman dersini çalacak? enol Günee de bunu anlattm. Deerlendireceini söyledi. Altyap diyoruz ama büyük kulüplerin doru dürüst çalacak antrenman sahas yok.

OUZ KAANIN ÖNÜ AçIK

Ouz Kaan Güçtekinin (Rizesporda kiralk) önü çok açk. çok çalt. Fenerbahçe, gelecekte bu oyuncudan rahatlkla faydalanabilir. Vedat Muriqi, Türkiye standartlarnda çok iyi golcü. Kalsayd, Rizespor bugün ligde çok daha farkl yerde olurdu.

BZDE SABIR YOK

Futbol sabr ister, teknik heyet olarak sihirbaz deilsiniz. Baar için zaman, hogörü ve sabr gerekiyor. Ancak Türkiyede bu sabr gösterilmiyor. Bir antrenör 2-3 maç kaybettii zaman tartlmaya balanyor.

Ana Sayfaya Git