İşte Avrupa liglerinde sezonu çifte kupayla kapatan takımlar!

İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid, Şampiyonlar Ligi zaferiyle birlikte sezonu 3 kupayla kapadı. Devler Ligi finalindeki rakibi Liverpool ise Premier Ligi ikinci sırada bitirirken, FA Cup ve Lig Kupası'nı müzesine götürdü.

Haberler 31.05.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

STANBUL (HA) - spanya La Liga ampiyonu Real Madrid, ampiyonlar Ligi zaferiyle birlikte sezonu 3 kupayla kapad. Devler Ligi finalindeki rakibi Liverpool ise Premier Ligi ikinci srada bitirirken, FA Cup ve Lig Kupasn müzesine götürdü. Portekiz Ligi ampiyonu Porto, Portekiz Kupasnda da zafere ulaan taraf olurken, Avusturya Bundesliga ampiyonu RB Salzburg da Avusturya Kupasn kazanp çifte kupa sevinci yaad.

Avrupann büyük liglerinde 2021-2022 sezonu tamamlanrken, play-off sonuçlarnn ardndan da sralamalar belli oldu. Sezonu ampiyon olarak tamamlayan takmlarn bir ksm, yerel liglerindeki kupay da kazanarak çifte zafer yaad. ampiyonlar Ligi zaferine tarihinde 14. kez ulaan spanyol devi Real Madrid, sezon içerisinde ocak aynda oynanan finalde Athletic Bilbaoyu 2-0 yenerek Süper Kupay müzesine götürmütü.

Liverpool 4 kupada da ansn son maça tad

ampiyonlar Ligi finalisti Liverpool, Premier Ligi 92 puanla tamamlayarak ampiyonluu Manchester Citye kaptrd. Lig Kupas finalinde Chelseayi deviren Krmzlar, FA Cup finalinde de ayn rakibini penalt atlar sonras yenerek bu sezonki ikinci kupasna ulamt. Liverpool, 38 maçlk lig maratonunda ampiyonluk umudunu son maça tarken, ampiyonlar Liginde de final oynama baars gösterdi.

Bayern Münih 2 kupada erken veda etti

Sezona Borussia Dortmundu 3-1 yenerek Almanya Süper Kupa zaferiyle balayan Bayern Münih, sezon içerisinde Almanya Kupasnda karlat Borussia Mönchengladbacha 5-0 kaybederek elendi. Bundesligada rakiplerine yine ans tanmayan Bayern, sezonu 77 puanda tamamlayarak mutlu sona ularken, ampiyonlar Ligine ise çeyrek finalde Villarreale yenilerek veda etti.

çifte kupa sevinci yaadlar

Portekizde 91 puanla lig ampiyonluunu ilan eden Porto, kupa finalinde de Tondelay 3-1 yenerek 2. kupasn kazanmt. ampiyonlar Ligi gruplarnda 3. olarak Avrupa Ligine katlan Porto, Son 16 Turunda Fransz takm Lyona elenmiti.

ampiyonluu kaptrd, 2 kupa kazand

Hollandada ampiyonluunu Ajaxa kaptran PSV Eindhoven, sezon banda rakibini 4-0 yenerek Süper Kupa sevinci yaamt. PSV, Hollanda Kupas finalinde yine Ajax 2-1 malup ederek sezonu 2 kupayla kapatt. Krmz-beyazllar, Avrupa kupalarnda ise 3 organizasyonda mücadele ederken, son olarak Konferans Ligi çeyrek finalde Leicester Citye elendi.

Üst üste 4. ampiyonluk

2021-2022 sezonu öncesi Lokomotiv Moskovay 3-0 yenerek Rusya Süper Kupasnn sahibi olan Zenit, Premier Ligi de 65 puanla tamamlayarak ampiyonluunu ilan etti. Mavi-beyazllar, Rusya Kupasnda ise çeyrek finalde Vladikavkaz takmna elendi. Rus takm ampiyonlar Ligi gruplarnda 3. olurken, daha sonra Avrupa Ligi play-off turunda Real Betise elenerek Avrupa kupalarna veda etmiti.

ampiyonluk Turundan lider çktlar

Belçika Pro Leaguede normal sezonu Union St. Gilloisenin ardndan ikinci srada tamamlayan Club Brugge, ampiyonluk Turunu lider bitirerek 2021-2022 sezonunda ampiyonluunu ilan etti. Sezona KRC Genk takmn 3-2 yenerek Süper Kupa zaferiyle balayan mavi-siyahllar, Belçika Kupas yar finalinde KAA Gente kaybetti.

Son 4 ylda da çifte kupa

Avusturyada bu sezon ampiyon RB Salzburg oldu. Avusturya Kupasnda ise tüm maçlarn kazanan Salzburg, finalde SV Riedi 3-0 yenerek çifte kupa sevinci yaad. Krmz-beyazllar, ampiyonlar Liginde grubunu ikinci srada tamamlasa da Son 16 Turunda karlat Bayern Münihe 7-1 kaybederek elendi. Öte yandan Salzburg, üst üste 9. kez Avusturya ampiyonluunu elde etti.

Ana Sayfaya Git