İşte Süper Lig'de ilk yarının en'leri

Süper Lig 2019-2020 Cemil Usta Sezonu'nda ilk yarı sona erdi. Topladığı 37 puanla yarışın ilk bölümünü zirvede tamamlayan Demir Grup Sivasspor lige damga vururken, Medipol Başakşehir 33, Trabzonspor 32, Fenerbahçe 31, Beşiktaş 30, Alanyaspor 29 ve Galatasaray 27 puanla lideri takip etti.

Haberler 31.12.2019 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Süper Ligde ilk yary liderlik koltuunda bitiren Demir Grup Sivasspor, baarl istatistikleriyle dikkat çekti. Krmz-beyazllar en çok gol atan, en az malup olan, en çok galibiyet alan, iç sahada en baarl, d sahada en çok gol atan takm olarak birçok istatistikte ilk basamakta yer ald.

STATSTKLERDE EN Y SVASSPOR, EN KÖTÜ KAYSERSPOR

Süper Ligde ilk yary 37 puanla lider kapatan Demir Grup Sivasspor, 35 golle en çok gol atan takm unvann Trabzonspor ile paylarken, ayn zamanda 2 yenilgiyle de Medipol Baakehir ile birlikte en az malup olan takm. Sahadan 11 kez 3 puanla ayrlan Sivas ekibi, en çok galibiyet alan takm olarak da zirvede yer alrken, 16 golle de d sahada en çok gol atan takm unvann Gençlerbirlii ile paylat.

Demir Grup Sivasspor, sezonun ilk yarsnda sahasnda oynad 9 karlamada yenilgi yüzü görmezken, söz konusu maçlarda 8 galibiyet ve 1 beraberlik ald. Krmz-beyazllar 9 müsabakada 19 gol atarken kalesinde ise 5 gol gördü ve iç sahada oynad maçlarda 25 puan toplad.

lk yar sonunda 10 puan ile ligde son srada yer alan stikbal Mobilya Kayserispor ise çizdii baarsz grafikle en kötü istatistie imza atan takm oldu. Sar-krmzllar, 42 golle kalesinde en çok gol gören, 2 galibiyetle en az 3 puan alan, 11 yenilgiyle en çok malup olan ve d sahada galibiyet alamayan takm oldu.

FENERBAHçE EVNDE GOL OLUP YADI

Süper Ligin ilk yarsnda inili-çkl bir performans gösteren Ersun Yanaln Fenerbahçesi, sahasnda oynad mücadelelerde att 24 gol ile sezonun ilk yarsnda iç sahada en çok gol atan takm unvannn sahibi oldu. Sar-lacivertliler sahasnda oynad 8 karlamada 6 galibiyet, 1 beraberlik alrken, 1 kez malubiyet yaad. Fenerbahçe, söz konusu 8 maçta rakip kalelere 24 gol brakt, kalesinde ise 9 gol gördü. Sar-lacivertliler sezonun ilk yarsnda sahasnda karlat Trabzonspor ile berabere kalrken, Beikta malup etti ve Kadköyde oynad büyük maçlardaki yenilmezlik serisini sürdürmü oldu.

GALATASARAYDA MUSLERA ETKS

2019-2020 sezonuna son 2 yln lig ampiyonu olarak ve yapt transferlerle iddial balayan Galatasaray ise toplad 27 puanla son senelerin en baarsz ilk yar performansn gösterdi. Sar-krmzllar hücum yollarnda oldukça sknt çekerken, kalesinde ise 15 gol gördü ve ligde ilk yarda en az gol yiyen takm oldu. Galatasarayn kalesinde bu sezon 8inci sezonunu yaayan Fernando Muslera, 16 karlamada 14 gol yerken, yapt kurtarlarla sar-krmzllarn en az gol yiyen takm olmasnda büyük rol oynad.

BAAKEHR LGDE 15 MAçTIR KAYBETMYOR

Ligde Medipol Baakehir ise 15 maç ile bu sezonun en uzun süre namalup unvann tayan takm olarak dikkat çekiyor. Turuncu-lacivertliler sezonun ilk iki haftasnda üst üstte ald malubiyetlerden sonra ligde yenilgi yüzü görmedi. stanbul ekibi, ilk yarda toplad 33 puan ile de lider Demir Grup Sivassporun 4 puan arkasnda 2nci srada yer ald. Okan Burukun örencileri, 2 yenilgiyle ligde Demir Grup Sivasspor ile birlikte en az malup olan iki takmdan biri oldu, ayn zamanda d sahada toplad 15 puan ile ligin ilk yarsnda en baarl 3 d saha takmndan biri unvann elde etti. Baakehir ile birlikte Trabzonspor ve Yukatel Denizlispor da d sahada 15er puan toplad ve bu istatistikte zirveye ortak oldu.

BEKTA EN çOK KART GÖREN TAKIM

Süper Ligde geride kalan ilk yarda Beikta, 53 kart ile en çok kart gören takm oldu. Siyah-beyazllar ayn zamanda Kasmpaa ile birlikte 50 sar ile en çok sar kart gören takm olarak da dikkat çekti. lk yarnn en çok krmz kart gören takm ise 6 krmz ile Gençlerbirlii. Ligde en az kart gören takm ise 30 kart ile Medipol Baakehir oldu.

GOL KRALLII VE ASST KRALLIINDA ZRVE PAYLAILDI

lk yarda Süper Ligin en golcü isimleri Aytemiz Alanyasporlu Papiss Cisse ve Trabzonsporun Norveçli forveti Alexander Sörloth oldu. Asist krallnda ise Medipol Baakehirli Edin Visca ve Beiktal Caner Erkin zirveyi paylat.

Cisse ve Sörloth gol krallnda 12er golle zirvede yer alrken, bu iki ismi 11 golle Gençlerbirliinin Rumen forveti Stancu, 10er golle Fenerbahçeli Vedat Muriç ve BtcTurk Yeni Malatyasporlu Adis Jahovic takip etti.

Asist krallnda ise Visca ve Caner 7er asistle zirveyi paylat, onlar 6 asistle Yeni Malatyasporlu Guilherme ve 5er asistli 7 isim; Kruse, Kayode, Emre Klnç, Fernandes, Ljajic, Ömer Bayram, Hajradinovic izledi.

TECRÜBEL HAKEMLERE DAHA SIK GÖREV VERLD

Süper Ligin ilk yarsndaki maçlarda daha çok tecrübeli hakemler tercih edildi. Ligin en tecrübeli hakemlerinden FIFA kokartl Cüneyt çakr 11 karlamada görev alarak en çok maç yöneten hakem olurken, çakr 10ar müsabakada düdük çalan Frat Aydnus ve Ali Palabyk izledi.

Karlamalarda en çok sar kartna bavuran hakem 57 kartla Ali Palabyk olurken, en çok krmz kart ise Abdulkadir Bitigen ve Halil Umut Meler gösterdi. ki hakem 5er kez krmz karta bavurdu. Bitigen ve Meler ayn zamanda 5er kez beyaz noktay iaret ederek en çok penalt karar veren hakemler olarak da dikkat çekti.

Ligin ilk yarsnda en az sar kartna bavuran hakem ise 7 kartla Tugay Kaan Numanolu oldu.

Ana Sayfaya Git