İzmir derbisi öncesi başkanlardan dostluk mesajı

Altay Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu: "Bu maçta kesinlikle kazanan İzmir olacak. Skorun iki kulüp için de hiçbir önemi olmayacak" Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil: "Bu maçta yenen olacak, yenilen olacak, belki berabere kalacağız sonra lig devam edecek. Mühim olan artık İzmir kulüplerinin oluşturduğu ortam"

Haberler 16.09.2021 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ZMR - Altay ile Göztepe futbol takmlar arasnda 18 yl arann ardndan yaplacak Süper Lig karlamas öncesinde, zmir Spor Kulüpleri Birlii Vakf (ZVAK) organizasyonuyla bir araya gelen kulüp bakanlar, dostluk mesaj verdi.

Bornova Aziz Kocaolu Stadnda 17 Eylül Cuma günü yaplacak maç öncesinde kulüp bakanlar, Tarihi Havagaz Fabrikasnda basn mensuplarna açklamalarda bulundu.

Altay Kulübü Bakan Özgür Ekmekçiolu, kendileri için en önemli karlamalardan birinin Göztepe maç olduunu ifade etti.

Karlama öncesinde düzenlenen organizasyona katlmaktan duyduu memnuniyeti dile getiren Ekmekçiolu, Tabii ki zmir derbisi olmas bizim için çok anlaml ama en anlaml olan ey, bugün burada da vereceimiz görüntü. Bu maçta kesinlikle kazanan zmir olacak. Skorun iki kulüp için de hiçbir önemi olmayacak. Bizim zaten 18 yl sonra Süper Lige çktmzda zmire kazandrdmz ilk ey, bu heyecann var olmasyd. ki zmir takmnn artk sahada rakip ama darda dost olduu bu güzel heyecan yaamas gerekiyor. Göztepeye baarlar diliyorum. Skor her zaman zmir olacak. ifadelerini kulland.

Göztepe Kulübü Bakan Mehmet Sepil ise 18 yl aradan sonra Süper Ligde zmir derbisi yaplacan hatrlatt.

Takmlara baar dileyen Sepil, ehir dinamikleri, tantm için bu tür olaylar çok önemli. Bizim eski oynadmz stadmza gideceiz, Altayn misafiri olacaz bu maçta. Tabii ki bizim için önemli maç. ki zmir takm yllar sonra karlarsa bunu herhangi bir maç olarak deerlendirmek doru deil. Bu maçta yenen olacak, yenilen olacak, belki berabere kalacaz sonra lig devam edecek. Mühim olan artk zmir kulüplerinin oluturduu ortam. Biz bakanlar seviyesinde hep söylüyoruz, bundan sonra daha dikkatli ve rekabetin kurallar içinde, ayn zamanda birbirimizi ypratmayacak bir maç olmasn diliyorum. diye konutu.

Takmlarn sponsorlarndan Folkart Yönetim Kurulu Bakan Mesut Sancak, iki takma da baar diledi.

Sancak, 18 yllk hasretin dineceini belirterek, zmir heyecanl, hepimiz bu maç bekliyoruz bütün zmir gibi. Hatta bu akam Büyükehir Belediye Bakanmz Tunç Soyerin de daveti var. Bir dostluk yemei yapacak. Umarm dostluk içerisinde geçecek bir maç olur. Bütün zmirin bekledii bu. zmirin hayali gerçek oluyor ama daha büyük hayallerimiz var. Keke 8 takmn en az 3ü, 4ü, 5i Süper Ligde olabilse. Umarm o günleri de göreceiz çok yaknda. ifadelerini kulland.

ZVAK Bakan Ali Erten de derbide dostluun ve zmirin kazanacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git