İzmir futbolu dibi gördü

İzmir’in bu sezon Süper Lig ve 1. Lig’de mücadele eden kulüplerinden Altay, Göztepe ve Menemenspor küme düşerken, Altınordu ligde kalmayı son hafta öncesinde garantiledi. Geçtiğimiz sezon yükselişe geçen İzmir futbolu, bu sezon tam tersini yaşayarak geriledi.

Haberler 17.05.2022 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ZMR (HA) - zmirin bu sezon Süper Lig ve 1. Ligde mücadele eden kulüplerinden Altay, Göztepe ve Menemenspor küme düerken, Altnordu ligde kalmay son hafta öncesinde garantiledi. Geçtiimiz sezon yükselie geçen zmir futbolu, bu sezon tam tersini yaayarak geriledi.

Spor Toto Süper Lig ve 1. Ligde mücadele eden zmirin köklü takmlar Altay, Göztepe, Menemenspor ve Altnordu, bu sezon gösterdikleri kötü performanslarla taraftarlarn hüsrana uratt. Sezon boyunca inili çkl grafik çizen takmlar, bekleneni veremedi.

Altayn çkmasyla inmesi bir oldu

Geçtiimiz sezon Play-Off ampiyonu olarak 18 yl arann ardndan Süper Lige yükselen Altay, sezona hzl bir giri yapmt. lk 2 haftada liderlik koltuuna oturan siyah-beyazllar, 7. haftaya kadar etkili oyununu sürdürdü. Ancak 8. haftada deplasmanda alnan 4-1lik Gaziantep FK yenilgisinin ardndan zmir temsilcisinde iler tersine dönmeye balad. Teknik Direktör Mustafa Denizli yönetiminde üst üste oynad 16 maçta kazanamayan Altay, ligin dibine demir atmt. Denizli ile yollarn ayran siyah-beyazl yönetim, yardmcs Mert Nobreyi 3 haftalna göreve getirse de çözümü bulamad. Daha sonra göreve gelen Teknik Direktör Serkan Özbalta, 7 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 malubiyet alarak Altay ayaa kaldrsa da mali sebepleri gerekçe göstererek kulüpten ayrld. Son olarak Sinan Kaloluna teknik direktörlük görevi veren Altay, sezonun bitimine 3 hafta kala matematiksel olarak küme dütü. Siyah-beyazllarda ayrca, 6 yldr kulüp bakanl görevini sürdüren Özgür Ekmekçiolu da geçtiimiz ay görevi braktn açklamt. Mali sebepler neticesinde Altayda Bamba, Paixao, Pinares gibi futbolcular sezon bitmeden sözlemelerini tek tarafl feshederek ülkelerine döndü. 18 yl arann ardndan Süper Lige yükselen Altay, böylece kalc olamayarak yeniden 1. Ligin yolunu tuttu.

Göztepe, 5 yl sonra Süper Lige veda etti

Spor Toto Süper Lige 2017-2018 sezonunda yükselen Göztepe, 5 sezon üst üste ligde mücadele ederek kalc olmutu. Bu sezona Teknik Direktör Ünal Karaman yönetiminde balayan sar-krmzllar, üst üste alnan kötü sonuçla sebebiyle 4. haftada Srp Teknik Direktör Nestor El Maestroyu göreve getirmiti. Maestro yönetiminde inili çkl bir grafik sergileyen zmir temsilcisi, ikinci yarnn ilk 4 haftasndaki maçlar kazansa da daha sonra üst üste 10 yenilgi alarak küme düme hattna hapsolmutu. Yenilgilerle birlikte Maestronun görevine son veren sar-krmzl yönetim, daha sonra Hrvat teknik adam Stjepan Tomas teknik direktörlük koltuuna oturttu. Ligin bitimine 5 hafta kala matematiksel olarak küme dümeyi garantileyen Göztepede Tomas da görevden ayrlrken, Göztepe U19 takmn çaltran Serdar Sabuncu, kalan haftalarda görevi devrald. Süper Ligde üst üste 5 sezonun ardndan küme düen Göztepede kulübün sahibi Mehmet Sepil, görevlerini brakarak kulübü devredeceini açklamt. Sepil, geçtiimiz günlerde açklama yaparak takmn küme dümesi sebebiyle taliplerle görümelerden sonuç alnamadn açklad.

Menemensporun 3 yllk 1. Lig mücadelesi son buldu

2019-2020 sezonunda tarihinde ilk kez 1. Lige yükselen Menemenspor, ilk sezonunu 10. srada, 2020-2021 sezonunu ise küme düme hattnn bir basamak üzerinde tamamlamt. Bu sezona Erzurumspor galibiyetiyle balayan sar-lacivertliler, Teknik Direktör Cenk Laleci yönetiminde özellikle iç sahada ald puanlarla dikkat çekti. Deplasman maçlarnda ise 2 galibiyeti bulunan zmir temsilcisi, son haftalara doru iç sahasnda oynad maçlarda da galibiyete hasret kalnca küme düme hattna geriledi. Ligde oynad son 7 maç kazanamayan Menemenspor, bitime bir hafta kala matematiksel olarak küme dümeyi garantiledi. Sezon içerisinde kulübün kayyuma devredilecei hakknda gelimeler yaanan Menemenspor, Menemen Sulh Hukuk Mahkemesinin verdii ret kararyla kayyuma devredilmekten kurtuldu. zmir temsilcisi, gelecek sezondan itibaren 2. Ligde mücadele edecek.

Altnordu son anda kurtuldu

zmirin 1. Ligdeki bir dier temsilcisi Altnordu, ligde üst üste 8. sezonunu geçirdi. Altyapsndan yetitirdii futbolcularyla ve kadrosunda sadece Türk futbolculara yer vermesiyle adndan söz ettiren Altnordu, sezonun ilk 3 haftasnda galibiyet yüzü görememiti. Kulüpte 10. sezonunu geçiren Teknik Direktör Hüseyin Erolu yönetiminde sezonun ilk yarsn 22 puan toplayarak 13. srada kapayan krmz-lacivertliler, ikinci yarnn ilk 7 haftasnda oynad maçlarn tamamn kaybederek küme dümenin en büyük adaylarnda biri haline gelmiti. Ancak sisteminden ve disiplinden ödün vermeyen Altnordu, daha sonra oynad 10 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi alarak küme düme hattnn üzerine çkmay baard. Son olarak sahasnda konuk ettii ve geriye dütüü maçta Balkesirsporu 2-1 malup etmeyi baaran krmz-lacivertliler, küme düme hattndaki rakipleriyle puan farkn 4e çkararak son hafta öncesinde ligde kalmay garantiledi. Geçtiimiz sezon Play-Off finalinde Altaya kaybederek Süper Ligin kapsndan dönen zmir temsilcisi, bu sezon kümede kalmasyla birlikte gelecek sezon 1. Ligde üst üste 9. sezonunu geçirecek.

Ana Sayfaya Git