Judoda 17 yıl sonra erkeklerde madalya geldi

81 kiloda mücadele eden Vedat Albayrak, bronz madalya kazandı

Haberler 24.09.2018 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Azerbaycann bakenti Baküde devam eden Büyükler Dünya Judo ampiyonasnda 81 kiloda mücadele eden Vedat Albayrak, 17 yl sonra erkekler kategorisinde tatamide Türkiyeye bronz madalya kazandrd.

81 kiloda mücadele eden Vedat Albayrak, Polonyal Damian Szwarnowieckiyi ippon tu ile yenerek bronz madalyann sahibi oldu. Türkiye son madalyasn 2003 ylnda Japonyada yaplan Dünya ampiyonasnda kadnlarda Nee ensoy ile bronz kazanrken, erkeklerde ise 2001 ylndan Selim Tatarolu ile gümü madalya kazanmt.

Dünya ampiyonasnn 4üncü gününde millilerde tatamiye çkan Büra Katipolu ve lker Güldiren 2nci turda ampiyonaya veda ederken, 81 kiloda mücadele eden Vedat Albayrak bronz madalya ile ampiyonay tamamlad.

VEDAT ALBAYRAKTAN BRONZ MADALYA

Millilerde madalya ans en yüksek olan sporculardan 81 kiloda mücadele eden Vedat Albayrak, Karadal Srdjan Mrvaljevic karsnda ippon tu ile kolay bir galibiyet alarak tur atlayan taraf oldu. 2nci turda milli sporcu Lüksemburglu Bilgee Bayanaa ile karlat. Bayanaa, Vedat karsnda 2 dakika 26 saniye dayanabildi. Milli judoka 1-0 önde olduu karlamay ippon tu ile kazanarak 3üncü tura yükseldi. Vadat bu turda Rus Aslan Lappinagov ile karlat. Maç ippon tu ile kazanan Albayrak, çeyrek finale çkt. Bu turda Alman Alexander Wifczerzak ile karlaan milli judoka Vedat, karlamay ippon tu ile kazanarak yar finale yükseldi. Milli sporcu yar finalde de ranl Saeid Mollaei ile karlat. Maçn ilk 4 dakikasnda her iki sporcu da say üretemeyince karlama altn vurua gitti. Vedat uzatma serisinde rakibinden üstün olsa da waza-ari puan (1-0) ile karlamay kaybetti. Milli sporcu Polonyal Damian Szwarnowiecki ile bronz madalya için karlat. Maçn ilk dakikalarnda rakibine üstünlüünü kabul ettiren Albayrak, ippon tu ile mücadeleyi kazanarak bronz madalyaya uzand. Bu sonuçla Türkiye 17 yl sonra erkeklerde bir dünya ampiyonasnda ilk madalyasn kazanm oldu.

Ana Sayfaya Git