Judoda hedef güçlü altyapı ile olimpiyat madalyası

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, hedeflerinin güçlü bir altyapı oluşturarak olimpiyatlarda madalya kazanmak olduğunu söyledi.

Haberler 26.01.2017 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Orduda 26-29 Ocakta gerçekletirilecek Ümitler Türkiye Judo ampiyonas için kente gelen Huysuz, AA muhabirine yapt açklamada, Türkiyede judonun son 8 yldr ivme kazandn belirtti.

Bunu daha ileriye götürmek için çaltklarn dile getiren Huysuz, Judoyu bilen bir nesil yetitirmek için projelerimiz var. Türk judosunun daha iyi yerlere geleceini düünüyoruz. dedi.

Huysuz, ilk hedeflerinin 2020 ylnn takmn oluturmak olduuna iaret ederek, En büyük hedefimiz ise 2024 ylnn takmn oluturmak. Yapacamz planl çalmalarla gelecekle ilgili kayglarmz ortadan kaldracaz. Hedefimiz, güçlü bir altyap oluturarak olimpiyatlarda madalya almak. ifadesini kulland.

Altyapya çok önem verdiklerini vurgulayan Huysuz, Türkiyede her spor branna destek verildiini, judonun da bunlardan biri olduunu, federasyon olarak bu imkan çok iyi deerlendirmek istediklerini söyledi.

-Tüm illerde judoyu aktifletireceiz

Huysuz, lisansl sporcu saysn artrmann yollarn arayacaklarn kaydederek, unlar söyledi:

u anda aktif judo yapan yaklak 21 bin sporcumuz var. Bu sporcu saysn daha da artrmay hedefliyoruz. Ayn zamanda 79 ilimizde ise judo sporu yaplyor. 2 ilimizde de judo sporunu balatmak için görümelerimizi yaptk. nallah tüm illerimizde judoyu daha aktif hale getirerek olimpiyatlarda madalya kazanan sporcular yetitirmek. nallah yapacamz planl çalmalarla gelecekle ilgili kayglarmz ortadan kaldracaz.

Daha önce ülkesine madalya kazandrm sporcularn, çeitli nedenlerden dolay judodan uzaklatn belirten Huysuz, Bu arkadalarmz yeniden judonun içerisine dahil etmek için çalmalar balattk. Federasyon olarak bu insanlardan faydalanmamz gerektiini düünüyoruz. Tüm illerde bata spor il müdürlüklerimizle yapacamz çalmalarla onlar tekrar kazanmak için elimizden geleni yapacaz. Bu arkadalarmzn katklaryla Türk judosunun daha ivme kazanacan düünüyoruz. diye konutu.

- Baaracak kapasitemiz var

Dört olimpiyat boyunca madalya alamadklarn anmsatan Sezer Huysuz, öyle devam etti:

Bu konuda eksiklerimizi biliyoruz. Uzun yllardr bu camiann içinde biri olarak her türlü sknt ve sorunlar biliyoruz. Bunun için yapacamz yeni çalmalarla olimpiyatlarda madalya alan bir takm oluturmak istiyoruz. Bunu da baaracamza eminim. 2016 Rioda bir beincimiz var. imdi bizim yeni hedefimiz 7-8 sklette 2020 Tokyo Olimpiyatlarna gidebilmek. Eer hedeflediimiz oranda olimpiyatlara katlma ans elde edersek madalya ansmz daha da artacak. Federasyon olarak bunu yapabilecek kapasitemiz var. nallah bütçenin kullanm noktasnda doru admlar atarak bu hedeflerimize ulaacaz.

Huysuz, ilk olimpiyatta alacaklar bir altn madalyann judoyu yeniden zirveye tayacan bildiklerini ifade ederek, bunun için de çalmalarn daha titiz ve programl yaptklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git