Kırkpınar'da son 16'ya kalan isimler belli oldu

657'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ikinci tur karşılaşmasında geçen yılın başpehlivanı İsmail Balaban, erken final olarak değerlendirilen maçta Mehmet Yeşil Yeşil'i puanlama da yenerek son 16'ya kaldı.

Haberler 15.07.2018 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sarayiçi Er Meydannda birinci turu geçen pehlivanlar ikinci tur kuralarn çekti. Geçen yln bapehlivan smail Balaban, erken final olarak deerlendirilen Mehmet Yeil Yeil ile eleti. Favori pehlivanlardan Orhan Okulu, Hasan Cengizin rakibi oldu. Bapehlivan Recep Kara ise Hasan Tunaya rakip oldu. Kurallar gerei son 16y belirlemek için Ali Gürbüz, smail Koç ve Faruk Akkoyun bay olarak üst tura çkt.

Oldukça zorlu geçen ikinci tur müsabakalarnda 30 dakikalk normal sürede aban Ylmaz, rakibi Ali Altunu, Serhat Balc, Ali Rza Kayay, Recep Kara ise gürei brakan ve ya haddinden emekliye ayrlan Hasan Tunay yenerek üst tura çkt. Cazgr ükrü Kayaba, pehlivan Hasan Tunann son güreini yaptn ve gürei braktn duyurdu. Ardndan Recep Kara ve Hasan Tuna el ele tribünleri selamlad.

BALABAN, YNE PUANLAMADA KAZANDI

Krkpnar Yal Güreleri ikinci tur karlamasnda normal sürede yeniemeyen dier pehlivanlarn müsabakas ise puanlama bölümüne kald. Erken final olarak nitelendirilen gürete geçen yln bapehlivan smail Balaban, normal sürede yenemedii Mehmet Yeil Yeili puanlamada yenerek üçüncü tura adn yazdrd. Puanlama bölümünde Nedim Gürel, gürei brakan Süleyman Aykry geçti. Pehlivanlardan Hüseyin Gümüalan rakibi Ramazan Bircan Hamza Köseolu ahali Kurtu, Mustafa Kemal Karaboa ise Ali Yanatmayay yendi. Ünal Karaman, rakibi Okan Alican yenerken, Salih Erinç, Mustafa Batuyu, Orhan Okulu ise zorlu mücadele de Hasan Cengizi yenerek adn son 16ya yazdrd.

Ana Sayfaya Git