Kıtalar arasında engel tanımadılar

31. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na katılan 4 özel sporcu, parkuru başarıyla tamamlayarak sporun engel tanımadığı mesajını verdi.

Haberler 23.07.2019 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyann En yi Açk Su Yüzme Organizasyonu olarak kabul edilen ve 59 ülkeden toplam 2 bin 400 yüzücünün katld 31. Samsung Boaziçi Ktalararas Yüzme Yarnda özel sporculardan Gökhan Kotan, Muammer Ufuk Özkan, Muammer Can Demirci ile Tuna Tunca mücadele etti.

Özel sporcular, 6,5 kilometrelik zorlu parkuru baaryla tamamlarken, sporun engel tanmad mesajn verdi.

çocuklara imkan verildiinde neler yapabildiklerini göstermi olduk

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Bakan Birol Aydn, organizasyona 4 sporcuyla katlarak bir ilki gerçekletirdiklerini belirtti.

31. Samsung Boaziçi Ktalararas Yüzme Yarna katlan 3 otizmli, 1 de down sendromlu sporcunun parkuru tamamladna dikkati çeken Aydn, çocuklara imkan verildiinde neler yapabildiklerini göstermi olduk. çocuklar, parkuru tamamlayacak m, sa salim dönecek mi diye çok heyecanlydm. Su, çok akntlyd. Sporcularn normal insanlar geride brakp parkuru tamamlamalar gerçekten büyük bir baar. Ne olursa olsun bir emek verdiin zaman karln alyorsun. Türkiyeye ve dünyaya engellerin aslnda spor yaparak ald mesajn vermi olduk. ifadelerini kulland.

Birol Aydn, 3 yl önce balad yüzme brannda yurt içinde birçok madalya elde eden otizmli sporcu Muammer Ufuk Özkann ilk kez boazdaki yara katldn aktararak, Muammer Ufuk, kendi dalnda ampiyon oldu. Otizmli çocuklarn mutlaka spor yapmas mesajn verdi. Belki konuamyorlar ama yaptklaryla Türkiye ve dünyaya örnek oluyorlar. deerlendirmesinde bulundu.

Gökhan Kotann hedefi paralimpik oyunlarnda altn madalya

Organizasyonda mücadele eden down sendromlu milli yüzücü Gökhan Kotan, paralimpik oyunlarnda altn madalya kazanmak istediini belirtti.

Yar tamamlayabildii için mutlu olduunu dile getiren Gökhan, Organizasyon iyiydi. stanbulun efsanesi oldum. Küçük yata yüzmeye baladm. 17 yldr yüzüyorum. Yurt dnda da yartm. Bayramz dalgalandrdm. nallah 2020de de bayramz göndere çektireceim. Olimpiyat ampiyonu olmak istiyorum. diye konutu.

Daha büyük iler yapmak istiyoruz

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbakan Osman Akdemir, yllar önce balattklar mücadelede önemli mesafe katettiklerini kaydetti.

Ayn zamanda özel sporcularn antrenörlüünü de üstlenen Akdemir, Bu, yllar önce balattmz bir mücadeleydi. lk önce Caner Ekin ile balad. Bu parkuru down sendromlu bir çocuun yüzeceine kimse inanmyordu. Ancak baardk. eklinde görü belirtti.

Organizasyonda daha fazla özel sporcunun mücadele etmesini hedeflediklerini vurgulayan Osman Akdemir, unlar kaydetti:

Böyle zor bir yara özel sporcularmzn katlma cesareti göstermesi bile büyük bir ey. Ancak onlar parkuru tamamladlar. Bu sene ilk defa 4 sporcu ile katldk. Gururla izledik. Sporcularmz, 400-500 yüzücüyü geride brakarak parkuru tamamlad. Onlara frsat verilirse baaramayacaklar hiçbir ey yok. nallah daha fazla sporcumuzla bu parkuru tamamlamak ve büyük iler yapmak istiyoruz.

Ana Sayfaya Git