Kadın kick boksçu, yıldız adaylarını yetiştiriyor

Elazığ'da Doğu ve Güneydoğu'nun dövüş sporlarında sayılı kadın antrenörlerinden Berika Öner, kick boksta geleceğin yıldız adaylarını yetiştiriyor.

Haberler 23.05.2017 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda yaayan 30 yandaki Berika Öner, 2002 ylnda kazand Frat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendislii Bölümü son snfndayken aabeyinin ilgisi nedeniyle tant kick boksa merak duydu.

Okulu bitirdikten sonra mühendis olabilmek için girdii snavlardan ve i bavurularndan olumsuz sonuçlar alan Öner, hobi olarak balad ve zamanla tutkuyla baland kick bokstan, ailesinin ve çevresinin erkek sporu diyerek kar çkmasna ramen vazgeçmedi.

Azimle sürdürdüü kick boksta, 2009 ylnda antrenör olan Öner, 2014 ylnda ise milli takm antrenörlüüne seçildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü bünyesinde antrenörlük yapan ve 80 örenciye eitim veren Öner, bugüne kadar katldklar organizasyonlardan 100ün üzerinde madalya alan örencilerini, Türkiye ampiyonasna hazrlyor.

Berika Öner, büyük bir istekle kimya mühendislii bölümünü kazandn, o dönemde çok sevdii bölümü bitirip iyi bir mühendis olmay hayal ettiini söyledi.

Aabeyi sayesinde kendisinin de kick boksa ilgisinin arttn dile getiren Öner, son snfta kick boks sporuyla tantn, okuldan mezun olduktan sonra da kick boksa devam ettiini bildirdi.

bavurularnda bulunduunu ifade eden Öner, Sonucu biraz hüsran oluyordu. Her hüsranla sonuçlandktan sonra farknda olmadan hobi olarak baladm kick boks bende tutkuya dönütü. dedi.

Kick boksta antrenör olarak görev yapmaya baladn kaydeden Öner, öyle devam etti:

2002 ylnda kimya mühendislii bölümünü kazanarak ileride iyi bir mühendis olma hayalim ve macerama, 2009 ylnda farkl bir sektör olan ve zamanla bende tutkuya dönüen kick boksta devam etmeye baladm. Daha sonra minik, yldz, genç ve büyükler kategorisinde örenciler yetitirmek derken 2014 ylnda kick boks milli takm antrenörlüüne seçildim.

Kick boksa balad dönemde kadn sporu deil, erkek sporu diyen ailesinin ve yaknlarnn büyük bir tepkisiyle karlatn anmsatan Öner, u anda ekmeini kazand bu sporda gelecein yldz adaylarn yetitirdiini ifade etti.

- çevremin takdirini kazandm

Dövü sporlarnda bölgenin sayl milli kadn antrenörlerinden olduunu belirten Öner, özellikle kz çocuklarn bu sporda daha yüksek yerlere getirme amac olduunu vurgulad.

Ailesine ve çevresine bu sporu kabullendirmenin hiç de kolay olmadn aktaran Öner, Zamanla gelen baarlarla çevremin takdirini kazandm. Baz ailelerin barbar sporu diye tabir ettikleri kick boksun güzelliini ve gelecekte örencilere ne kadar getirisinin olduunu göstermek istiyorum. diye konutu.

Antalyada 6-9 Nisanda yaplan ve 17 ülkenin katld 2. Uluslararas Türkiye Açk Kick Boks Turnuvasnda toplamda 11 madalya aldklarn hatrlatan Öner, 80 örencisinin olduunu, bunlardan 15ini ampiyonalara hazrladn anlatt.

Bugüne kadar katldklar organizasyonlardan 100ün üzerinde madalya alan örencilerini Türkiye ampiyonasna hazrladn ifade eden Öner, Hedefim, dünya ve Avrupa ampiyonasnda ülkemizi ve ilimizi temsil eden örenciler yetitirmek. eklinde konutu.

Gelen baarlarn ardndan kick boksa mesafeli bakan ailelerin çocuklarn getirdiklerini ve kadn antrenör olmas nedeniyle bu spora daha lml yaklamaya baladklarn kaydeden Öner, gelecekte birçok kadnn bölgeye hizmet vermesini istediini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git