Kadın antrenörün çalıştırdığı erkek hentbol takımının hedefi Süper Lig

Batman'da antrenör Nilgün Atar, 3. Lig'den 1. Lig'e yükselen 1955 Batman Belediyesi Erkek Hentbol Takımı'nı Süper Lig'e çıkarmak için çalışıyor.

Haberler 16.09.2021 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BATMAN - Türkiye Erkekler Hentbol 1. Lig takmlarndan 1955 Batman Belediyesinin antrenörlüünü 34 yandaki Nilgün Atarn hedefi takm Süper Lige çkarmak.

Batman Gençlik ve Spor l Müdürlüünde hentbol antrenörü olarak çalan Atar, 2 yldr da 1955 Batman Belediyesi Erkek Hentbol Takmn çaltryor. Atar, takm 3. Ligde devraldktan sonra 2 ylda 1. Lige yükseltti.

Atar, AA muhabirine, hentbola 22 yl önce baladn ve okul takmlar bata olmak üzere farkl takmlarda da forma giydiini söyledi. Beden Eitimi ve Spor Yüksek Okulunu kazandktan sonra da hentbola devam ettiini anlatan Atar, üniversite takmnda 4 yl boyunca mücadele ettiini belirtti.

Bir dönem Adanada da hentbol oynadn dile getiren Atar, üniversiteyi bitirdikten sonra antrenörlüe ilgisinin arttn kaydetti. Gençlik ve Spor l Müdürlüünde 11 yldr hentbol antrenörü olarak görev yaptn aktaran Atar, 2 yldr da 1955 Batman Belediyesi Erkek Hentbol Takmnn antrenörlüünü yürütüyor.

- Hiç kolay olmad. çok çaltk, çabaladk, emek verdik

Takmnn baarl bir mücadele sonucu geçen sezon sonunda 1. Lige yükseldiini kaydeden Atar, zorlu bir süreç geçirdiklerini dile getirdi.

Hiç kolay olmad. çok çaltk, çabaladk, emek verdik. diyen Atar, öyle konutu:

Neredeyse haftann 7 günü antrenman yaptk. Takm da müthi derecede özveriliydi. Bunun sonuçlar çok güzel oldu ve 1. Lige yükseldik. Bir kadn olarak erkek takmnn banda olmak zor ancak bunun üstesinden geldiimi düünüyorum. Takmn bunda müthi katks var.

Haftann 6 günü çift idman yaparak çalmalarn devam ettiklerini belirten Atar, takmn kendisine büyük bir saygs olduunu, verdii kararlar yerine getirdiklerini söyledi.

Atar, Sporcudan ziyade insan yetitirmeyi seviyorum. Küfür ve argoya kesinlikle karym. Sporcularmdan da bunlar duymamak için elimden gelen her türlü özveriyi gösteriyorum. Onlar da bu düünceme sayg duyuyorlar. nsan yetitirmenin zorluklar elbette var. Bunun için mücadele ediyoruz. çocuklar da bu konuda gayret içerisindeler. ifadelerini kulland.

- Hedef Süper Lig

Takm olarak 3. Ligden 2. Lige, oradan da 1. Lige yükseldiklerini, bir sonraki hedeflerinin Süper Lig olduunu kaydeden Atar, hedefe ulaabilmek için çok çaltklarn anlatt.

Atar, Sporcular milli takm seviyesine yükseltmek istiyorum. Orada olduklarn izlemek gurur verici olur. Bunun için çok çalyor ve çabalyorum. Umarm onlar ileride daha güzel yerlerde izlemek nasip olur. dedi.

Ana Sayfaya Git