Kadın bisikletçiler 'zafer' için pedal çeviriyor

MERKEZİ Muğla'da olan Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından 81 ilde kadın bisikletçilere dikkat çekmeyi ve bisiklet kullandırmayı özendirmeyi hedefleyen, 'Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu' projesi Muş'a ulaştı. Muşlu kadın bisikletçiler Bingöl’den teslim aldıkları bayrağı Erzurum'a götürmek üzere yola çıktı.

Haberler 12.07.2018 - 12:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta projede gönüllü olarak yer alan 5 kadn bisikletçi, teslim ald ay yldzl bayra, Erzuruma götürmek üzere Mutan ayrld. Karayolunda tek sra halinde seyir eden kadn bisikletçiler grubu, tarihi yaplar ve esiz tarihi güzellikleri de görme ans elde etti. Yol kenarnda Mu elmasnn tadna bakan kadn bisikletçiler, Varto lçe Kaymakamn ziyaret etti. Ardndan Varto ilçesine bal Leylek, Sazlca, Armutka ve çaylar köyleri ve Bingölün Karlova ilçesi güzerghn dan Erzuruma doru yola çkt.

Bingöl temsilcisinden ay yldzl bayra devir alarak Erzuruma götüreceklerini ve kadnlarn bu görevi üstlenmesinin önemli olduunu belirten Mu ekibi sözcüsü Demet Deniz, proje araclyla salkl yaam ve insanlarn mutlu olabilmesi için sporun ne kadar önemli olduunu söyledi. Muun da bir kadn bisiklet grubu olduuna dikkat çeken Deniz, unlar söyledi:

Mor Pedal Bisiklet Dernei bir etkinlik düzenliyor. Ülke genelinde elden ele bayrak teslim edilecek. Bizde gönüllü olarak buna katlmak istedik. Bayra Bingölden teslim aldk. uanda yoldayz sabahn erken saatlerinden yola çktk. Hem spor yapyoruz hem de doayla iç içeyiz. Böyle bir etkinlie katldmz için hepimiz çok mutluyuz.

Kadnlar ekibini arlayan Varto Kaymakam Mehmet Nuri çetin 19 Maysta balayp bütün ülke çapnda bisiklet sürerek sporu yaygnlatrma, bisiklet kültürünü yaygnlatrmaya yönelik bir faaliyet. Ayn zamanda 19 Maysta 30 Austosun önemini de gençlere alama, milli duygular uyandrma projesi. Biliyorsunuz Kurtulu Savanda da önde kadnlar var yani, kadnlarmz her yerde bizim. Kadnlarmzn Muta bu ie önderlik yapmalar bizi sevindirdi diye konutu.

Ay yldzl bayra Erzuruma götürmek için zorlu yollarda pedal çeviren ekip üyesi Aylin Sinem Gültaç ise Muladan yola çkan Türk Bayramz çeitli illeri dolaarak Mua kadar ulat. Muta teslim aldk. Mutan yola çkarak önce Vartoya geldik ve bizi çok iyi arladlar. Buradan yola çkarak Erzuruma geçip bayra teslim edeceiz. Bizim amacmz Türk kadnnn gücünü göstermek dedi.

Ana Sayfaya Git