Kar üstünde at yarışlarına hazırlanıyorlar

Kış aylarında yoğun kar yağışının yaşandığı Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Toklular köyünde yaşayan gençler, yaz aylarındaki at yarışlarına kar üstünde hazırlanıyor.

Haberler 15.12.2016 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karlovann Toklular köyünde her yl temmuz aynda kaymakamlk ve belediye desteiyle at yarlar düzenleniyor. At yetitiriciliinin youn olduu ve her evde en az bir atn bulunduu köyde, gençler k aylarn at yarlarna hazrlanarak geçiriyor.

Hayvanlarnn bakmn yapan gençler, yer yer 1 metreyi bulan kar üstünde bir yandan yara hazrlanrken bir yandan da keyifli zaman geçiriyor.

Karlova Kaymakam Levent Yetkin, Toklular köyündeki gençlerin her yl kendi aralarnda at yarlar düzenlediklerini söyledi.

At yarlarnn resmi olarak düzenlenmediini, Kaymakamlk olarak at yarlarna maddi destekte bulunduklarn belirten Yetkin, Kaymakamlk olarak hem gençlerimizi hem de at yarlarn destekliyoruz. Bu yl da at yarlarn resmi olarak düzenlemeyi planlyoruz. ifadelerini kulland. Yetkin, sözlerini öyle sürdürdü:

Kar üstünde at yarlarna hazrlanyorlar

Toklular köyündeki gençler at yarlarn kendi aralarnda düzenliyorlar. Bu yarmalar öncesi bize gelen gençlere yarma için destek oluyoruz. Güzel bir etkinlik düzenleniyor. Bu bir gelenek ve kültürdür. Bunu desteklememiz gerekiyor.

Kar üstünde atn yarmalara hazrlayan Kubayi Klakç ise (18), 10 yandan beri ata bindiini aktararak, ilçede düzenlenen birçok yarmada birincilik elde ettiini söyledi.

Her sabah önce hayvanlarn bakmlarn yaptklarn, daha sonra da hava iyi olduunda kar üstünde atlar koturduklarn belirten Klakç, köylerinde her evde mutlaka bir at bulunduunu ifade etti.

Köylerinde her yl temmuz aynda düzenlenen at yarmalarna katldklarn anlatan Klakç, Köyün gençleri at binme konusunda çok iyiler. Köyümüz at yarlar için çok uygun bir yer ve bu konuda destek bekliyoruz. diye konutu.

Mehmet Cesur (21) da k mevsiminde ata binmenin daha zevkli olduunu belirtti.

Karn çok fazla olmas durumunda atlarn sakatlk riskinin arttn kaydeden Cesur,

K aylarnda arada bir atlar koturarak yarmalara hazrlyoruz. Köyümüzde ata binmeyi çocukken öreniyoruz. Büyüklerimiz çok fazla binmiyor. Sadece gençler atlarla ilgileniyor. dedi.

Ana Sayfaya Git