Kara yolunda "tehlikeli antrenman"

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tekerlekli kayakçılar, ilçede antrenman yapacak pist olmadığı için çalışmalarını yoldan geçen araçlara ve tehlikeye rağmen trafiğe açık kara yolunda sürdürüyor

Haberler 15.08.2017 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde tekerlekli kayakçlar, ilçede antrenman yapacak pist olmad için çalmalarn yoldan geçen araçlara ve tehlikeye ramen trafie açk kara yolunda sürdürüyor

Milli antrenörler gözetiminde katlacaklar uluslararas yarmalar için hazrlanan Yüksekova Tekerlekli Kayak Takm, geçen yl katldklar yarmalarda 9u altn 31 madalya elde etti.

lçede antrenman yapacak pist olmad için çalmalarn dönüümlü olarak Yüksekova-emdinli ve Yüksekova-Esendere kara yolunda gerçekletiren kayakçlar, yoldan geçen araçlara ve tehlikeye ramen yarmalarda kürsüye çkabilmek için saatlerce ter döküyor.

Genç sporcular müsabakalara hazrlayan milli kayak antrenörü Bayram Ören, kayak takmnn daha iyi baarlar elde etmesi için youn çaba gösterdiklerini söyledi.

Yüksekoval sporcularn önemli baarlara imza attklarn anmsatan Ören, Sporcularmz K1 Ligi Türkiye ampiyonasnda üç birincilik, iki ikincilik ve bir üçüncülük elde etti. Bu yarma kayakl kouydu. Biatlon Türkiye ampiyonasnda da sporcularmz ampiyon oldu. Bunlar balca aldmz dereceler. Kzlarmz, çocuklar kategorisinde Anadolu Yldzlar Türkiye ampiyonu oldu. imdi önümüzdeki k düzenlenecek uluslararas ampiyonalara hazrlanyoruz. ifadesini kulland.

KARA YOLU TRAFE AçIK VE RSK TAIYOR

Öncelikli hedeflerinin sporcular uluslararas yarmalara iyi ekilde hazrlamak olduunu ifade eden Ören, öyle konutu:

uan 9 sporcumuz milli takmla kamplarda çalyor. çocuklar en iyi ekilde müsabakalara hazrlamaya çalyoruz. Ülkemizi yurt dnda en iyi ekilde temsil etmek istiyoruz. çok zor artlarda çalmalarmz yapyoruz. Kara yolu trafie açk ve risk içeriyor. Hunilerle yolun bir ksmn kapatmaya çalyoruz ama bu yeterli olmuyor maalesef. Gelecek sene için yetkililerden tekerlekli kayak pistinin yaplmas sözünü aldk.

Ören, k sezonu için hazrlk yaptklarn ve sporcularn geçen seneye göre daha iyi durumda olduklarn ifade etti.

Ülkeye daha fazla milli sporcu kazandrmak için ura verdiklerini vurgulayan Ören, sporculara saladklar desteklerden dolay Kaymakamlk ve Gençlik Hizmetleri ve Spor lçe Müdürlüüne teekkür etti.

Sporculardan 14 yandaki ennur Kartal ise asfalt yolda hazrlk yaparak geçen sene Türkiye ampiyonu olduklarn anlatt.

Bu baarnn kendileri için önemli olduunu dile getiren Kartal, Olimpiyatlarda derece almak istiyoruz. Kara yolunda tekerlekli kayak antrenmanlar yapyoruz. Onun dnda kou, sçrama ve baton imitasyonu gibi antrenmanlar gerçekletiriyoruz. Yüksekovann gurur olmak istiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git