Karanlık dünyası atletizmle aydınlandı

Batman'da görme engelli 20 yaşındaki Yunus Tenşi'nin karanlık dünyasına atletizm ışık oldu.

Haberler 18.05.2018 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lise eitimini tamamlamasnn ardndan görme engeli nedeniyle evine kapanan Yunus, bir arkadann tavsiyesi üzerine 2 yl önce Petrolspor Kulübü ile tant.

Güre elemelerine katlmak için gittii kulüpte atletizm brannda yeteneinin kefedilmesi Yunusun yaamnda adeta dönüm noktas oldu.

Petrolspor Kulübü atletizm takmnda 2 yl boyunca antrenman yapan ve bu süreçte öz güven kazanan Yunus, geçen yl kazand Batman Üniversitesi Beden Eitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Yöneticilii Bölümünde okuyor.

Hem eitimini hem de kulüp bünyesinde antrenmanlarn sürdüren Yunus, katld. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafndan 17-19 Nisanda Bursada gerçekletirilen Görme Engelliler Atletizm Türkiye ampiyonasnda B2 (az gören) kategorisinde 5 bin metreyi 17 dakika 46 saniyede koarak Türkiye ampiyonu oldu.

Batmanl sporcunun imdiki hedefi Avrupa ampiyonu olmak.

Yunus, içine kapank, evine kapal bir yaamdan ampiyonlua uzanan süreci AA muhabirine anlatt.

- Tüm engeller sporla alabilir

Yunus Teni, arkada vesilesiyle tant Petrolspor Kulübü alt yapsnda katld elemeler sonucu güre antrenmanlarna baladn, bu kapsamda haftada bir kez de kou yaptklarn söyledi.

Arkadalarmn içerisinde en iyi koan bendim. Güre hocamz beni atletizm hocas ile tantrd. O günden beri Ümit hoca ile beraber yol alyoruz, antrenmanlar yapyoruz. diyen Yunus, görme engelli olmasna ramen ampiyonluk elde ettiini belirtti.

Az gören kategorisinde olmasna ramen sporla bark olduunu vurgulayan Yunus, engeline ramen Türkiye ampiyonu olmann sevincini yaadn dile getirdi.

Yunus, kendisine destek veren Petrolspor Kulübü yetkililerine teekkür ederek, unlar kaydetti:

Tüm engeller sporla alabilir. Evde oturmuyorum artk, gelip burada spor yapyorum. Dier görme engelli arkadalara da seslenerek, Evde oturmayn, içinize kapanmayn, gelin sporla tann. diyorum. Batman Petrolsporun altyapsnda bana sahip çktklar gibi size de sahip çkarlar. Spor yaama hevesi, hayatm oldu. Spor benim karanlk dünyam aydnlatt. Spor benim yaama biçimim, sevincim oldu.

- Antrenör Pikin: Kimse engelinden dolay evde oturmasn

Petrolspor Kulübünde atletizm antrenörü Ümit Kemal Pikin, engellerinden dolay toplumdan soyutlanan, bir kenara itilen, dolaysyla evde oturmak zorunda kalan herkese ulamaya çaltklarn söyledi.

Güre hocas arkadamz brahim hocann vastasyla Yunus bize geldi. ifadesini kullanan Pikin, görme engelli kategorisinde iki senedir genç sporcu ile çaltklarn aktard.

Yunusun 5 bin metre kouda birinci olmasnn mutluluunu yaadklarn anlatan Pikin, bu dorultuda çalmalar sürdürdüklerini belirtti.

Pikin, Yunus görme engellilerde gelecek vadeden bir sporcumuz. Kimse engelinden dolay evde oturmasn. Batman Petrolspor olarak engelli, engelsiz spor yapmak isteyen herkese kapmz açktr. diye konutu.

Atletizm takm olarak kou, atclk ve atlama branlarnda 130un üzerinde sporcuyla müsabakalara katldklarn aktaran Pikin, bu sezon 50ye yakn Türkiye ampiyonluu elde ettiklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git