Karanlık dünyasını futbolla aydınlattı

Elazığ'da 17 yaşındaki görme engelli Eray Sertkaya, yaşama futbolla tutundu.

Haberler 04.12.2019 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Be çocuklu Sertkaya ailesi, doutan görme engelli çocuklar Erayn çok sk televizyonda futbol maç dinlediini ve evde topla oynadn fark etmesi üzerine onu Elaz Harput Görme Engelliler Spor Kulübüne götürdü.

Burada antrenörleri sayesinde futbolda kendini daha da gelitiren Eray, katld elemeler sonucunda milli takma seçilme baars gösterdi. Ayrca Erayn forma giydii Elaz Harput Görme Engelliler B1 (Hiç görmeyenler) Futbol Takm ile 2016, 2018 ve 2019 ylnda Türkiye ampiyonluu kazand.

Adeta futbol ile yaama balanan Sertkaya AA muhabirine yapt açklamada, doutan yüzde 100 görme engelli olduunu belirterek, küçüklüünden beri futbola büyük ilgi duyduunu söyledi.

- Evde tek bama futbol oynamaya çalyordum

Sürekli futbol ile ilgili bilgiler örenmeye çaltn ifade eden Sertkaya, unlar kaydetti:

Futbola kar küçüklüümden beri ilgim var. Görme engelli olduum için gören arkadalarmla top oynayamyordum. Bu yüzden çok üzülüyordum. Top alp evde tek bama futbol oynamaya çalyordum. Televizyonda hep futbol maçlarn dinliyordum. Sürekli top oynamak istiyordum. Daha sonra ailem ilgimi fark edince 4 yl önce beni Elaz Harput Görme Engelliler Spor Kulubüne getirdi.

Kulübe ilk geldiinde futbol oynayaca için çok heyecanlandn ifade eden Sertkaya, futbol oynad için çok mutlu olduunu aktard.

Eray Sertkaya, futbolun ayn zamanda yeni arkadalar edinmesini saladn dile getirerek, çocukluumdan beri hayalini kurduum futbola kavutum. Futbol oynamak hem ruhen hem de fizik olarak beni rahatlatyor. Böylelikle futbol benim yaam biçimim oldu. dedi.

- Tutku haline dönütü

Baar elde etmesi sayesinde futbolun kendisi için tutku haline dönütüünü vurgulayan Sertkaya, öyle devam etti:

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun düzenledii hiç görmeyenler ligine Harput Görme Engelliler futbol takm olarak katldk. lk senemde takmm ile namalup olarak ampiyonluu yaadk. Böylelikle ikinci lige yükseldik. Bunun yannda 2018 ve 2019da da oynadmz gruplarda Türkiye ampiyonluu yaadk. lk ylmda görme engelliler milli kampna çarldm. Bu ylda yine ampiyon olup birinci lige yükseleceiz inallah.

Her eyin tam istedii gibi ilerlediini belirten Sertkaya, unda tam hayal ettiim ekilde ilerliyorum. Bunu da bana inanan aileme ve Harput Görme Engelliler görme Spor Kulübüne borçluyum. En büyük destekçilerim oldular. Bundan sonra ki hedefim Milli forma ile Avrupa ve Dünyada ampiyonluklar yaamak istiyorum. ifadelerini kulland.

- Antrenör Gökhan Yarc: Arkadalarna da örnek oluyor

Kulüp antrenörü Gökhan Yarc da görme engelli sporculara gönüllü antrenörlük yaparak engellilerin yaamlarn kolaylatrmaya çaltn söyledi.

Erayn engelini spor ile atn vurgulayan Yarc, unlar aktard:

Görme engelli kardelerimize destek olmak istiyoruz. Eray çok hevesli, çok güzel futbol oynuyor. Dier arkadalarna göre futbolu daha gönülden istedii için çok iyi oynuyor. Takmda içerisinde baarsn gösteriyor. Forvet oyuncusu olarak çok güzel goller atyor. Milli takma seçilmesi bizleri daha çok mutlu etti. Baarlaryla dier arkadalarna da örnek oluyor.

- Bakan Fehmi Güler: lk geldi antrenmanda onun yeteneinin farkna vardk

Elaz Harput Görme Engelliler Spor Kulübü Bakan Fehmi Güler de yaklak 10 yldr kendisi gibi görme engelli bireylerin spor ile tanmas için çalmalar yürüttüünü belirtti.

Sporun engellilerin yaam biçimi olmas gerektiini savunan Güler, unlar kaydetti:

Amacmz tüm görme engelli bireyleri spor ile tantrmak. çok zor artlarda bir eyler yapmaya çalyoruz.Görme engellileri spora kazandrmaya çalyoruz. Bugüne kadarki en iyi oyuncumuz Eray oldu. Daha 12 yandayken ailesinin destei ile takma kazandrdk. lk geldi antrenmanda onun yeteneinin farkna vardk. Eitim almadan çok güzel hareketler yaptn gördük. Ardndan takma aldk ve imdi milli takma kadar ilerlerdi. Burada ki amacmz daha çok Eraylar ortaya çkarmak.

Ana Sayfaya Git