Karate Milli Takımı'ndan 9 madalya

Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası öncesi son ciddi sınavına Fas'ta çıkan Büyükler Karate Milli Takımı, Karate 1 Premier Lig'in Rabat etabında 2'si altın olmak üzere toplam 9 madalya kazandı.

Haberler 10.04.2018 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlar kota müsabakalar öncesi çalmalarn youn bir ekilde sürdüren Büyükler Karate Milli Takm, Dünya Karate ampiyonasnn ardndan en prestijli organizasyonlar arasnda yer alan Karate 1 Premier Ligin Fas ayanda önemli bir baar kazand. 6-8 Nisan tarihleri arasnda düzenlenen ve 72 ülkeden 545 karatecinin mücadele ettii Rabat etabnda Milliler, 2 altn, 1 gümü ve 6 bronz madalya elde etti.

10-13 Mays tarihleri arasnda Srbistann Novi Sad kentinde düzenlenecek 53. Avrupa Büyükler Karate ampiyonas öncesi son ciddi snav niteliindeki Karate 1 Premier Ligde sezonun dördüncü etab Rabatta Ali Sofuolu, ferdi kata dalnda altn madalya kazand. Dünya sralamasnda üçüncü basamakta yer alan Milli katac, finalde spanyol Sergio Galan Lopezi 4-1 malup etti.

Dilara Eltemur, Gizem Sofuolu ve Rabia Küsmüten oluan Kadn Kata Milli Takm da ev sahibi Fas 4-1 malup ederek ampiyonluk kupasnn sahibi oldu.

AYKUTTAN ÜST ÜSTE KNC MADALYA

Prens Moulay Abdallah Spor Kompleksinde düzenlenen organizasyonda kumite 60 kiloda Aykut Kaya, Premier Ligde üst üste ikinci etapta adn finale yazdrd. 2017yi skletinde en iyisi olarak kapatan Kazak Sadriddin Saymatov ile karlaan Milli karateci, tatamiden 4-1 yenik ayrlarak ikinci oldu ve Rotterdamn ardndan Rabatta da gümü madalya kazand.

5 BRONZ MADALYA

Karate 1 Premier Ligde sezonun dördüncü etab olan Fasta 5 Milli karateci de bronz madalya ile organizasyonu noktalad.

Kadnlar ferdi kata dalnda Dilara Eltemur ve erkekler ferdi kata dalnda Mehmet Yakan üçüncü olurken, kadnlar kumite 50 kiloda Serap Özçelik Arapolu, 68 kiloda Hafsa eyda Burucu ve +68 kiloda Meltem Hocaolu bronz madalya kazand.

Ali Sofuolu, Emre Vefa Gökta ve Kutluhan Durandan oluan Erkek Kata Milli Takm da Suudi Arabistan 5-0 yenerek üçüncülük kupasna uzand.

BENC ETAP STANBULDA

Dünya Karate ampiyonasnn ardndan en prestijli ve youn katlml organizasyon olan Karate 1 Premier Ligde sezonun beinci etab stanbulda yaplacak. 2010dan bu yana ev sahiplii yapan Türkiyedeki organizasyon 8-10 Haziran tarihleri arasnda düzenlenecek.

Dünya sralamasna puan verecek etapta Büyükler Karate Milli Takm tam kadro yer alrken, dünya karatesinin yldz isimleri de bir kez daha stanbulda buluacak.

Ana Sayfaya Git