Karne hediyesi kurstan milli takıma

Siirt'in Kurtalan ilçesinde yaşayan Rıdvan Hazar, babasının karnesi iyi olduğu için gitmesine izin verdiği judo kursunun ardından elde ettiği derecelerle milli takıma seçildi.

Haberler 03.03.2017 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Henüz 12 yandayken arkadalarnn antrenmanlarn izlerken judoya ilgi duyan Rdvan Hazar (16), bu branta baar elde ederek profesyonellie adm atmak istedi. Zamannn büyük bölümünü ayraca judonun derslerindeki baarsn olumsuz etkileyeceini düünen babasnn, karnesinin iyi olmas durumunda judo kursuna gidebileceini belirtmesi üzerine Hazar, derslerinde baarl olmak için büyük çaba gösterdi.

Karnesindeki baar nedeniyle babasnn judo kursu ile ödüllendirdii Hazar, kursta sergiledii performansla önce il genelinde ardndan bölgesel müsabakalarda iyi dereceler elde etti.

Hazar, 4-5 Martta Antalyada 20yi akn ülkenin katlmyla düzenlenecek Judo: 24. Nazm Canca Ümitler Avrupa Kupasnda milli takm Siirt adna temsil etmeye hak kazand.

- Ülkemin bayran göndere çekmek istiyorum

Hazar, judo kursunun derslerinde ve sporda getirdii baary AA muhabirine anlatt.

Büyük bir ilgi ve merakla balad judoda ilk madalyay okul sporlar müsabakalarnda üçüncülük elde ederek aldn belirten Hazar, ilerleyen süreçte il ve bölge ampiyonalarna katldn söyledi.

Hazar, bölgesel ampiyonalarda madalyalar aldkça judoya ilgisinin arttna iaret ederek, öyle dedi:

Orduda düzenlenen müsabakalarda 128 kii arasnda ilk 9a girerek milli takma seçildim. Böylece Kurtalan ilçesinde ilk milli sporcu oldum. Daha önce judo spor bran olarak pek bilinmiyordu ve herhangi bir baar söz konusu deildi. Sporun sadece futboldan ibaret olmadn göstermek istedim. Bir farkndalk oluturarak yaadm il ve ilçeye farkl dalda madalyalar kazandrmak istedim. Babamn beni ödül olarak gönderdii judonun karln ben de kazanacam madalyalarla ödemek, ampiyonada baar elde ederek ülkemin bayran göndere çekmek istiyorum.

Judoda milli takma seçilmenin gururunu yaadn anlatan Hazar, profesyonel judo hayatna Antalyadaki müsabaka ile balayacan aktard.

Hazar, Gideceim uluslararas maçta babama elimden gelenin en iyi dereceyi getirmeyi istiyorum. Bu mutluluu ehrime, aileme ve hocalarma yaatmak istiyorum. diye konutu.

- nallah bizi gururlandrr

Antrenör Kenan Ya, Hazarn judo tutkusunun ona baar getirdiini dile getirdi.

Judoya hafta sonlar, sömestir tatili ve yaz tatilinde devam eden Hazarn hobi olarak balad bu branta profesyonellie adm atmak istediini ifade eden Ya, Rdvan baary elde ettikten sonra judoyu neden yapmak istediini anlad. Profesyonelliin de safhas, neyi neden yaptn bilmektir. Rdvan judoyu en az bizim kadar seviyor. ifadesini kulland.

Hazarn milli takm kadrosunda gerekenden fazlasn yaptn vurgulayan Ya, genç sporcunun bu baar ile Antalyada ilini ve ülkesini temsil edeceini bildirdi.

Ya, Rdvan inallah bizi gururlandrarak bayramz göndere çeker. sözlerine yer verdi.

- Oluma baarlar diliyorum

Baba Hazar da judo nedeniyle olunun derslerini aksatmasndan endie duyduunu, bu nedenle kendisine iyi bir karne getirmesi halinde onu judo kursu ile ödüllendireceini belirttiini aktard.

Hazar, olunun bu spora ilgisini iyi bildiini belirterek, Umarm iyi baarlar elde edip ülkesini en iyi ekilde temsil edecektir. Oluma baarlar diliyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git