Kato Dağı'ndaki rafting şampiyonası sona erdi

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, terörden temizlenen Kato Dağı eteklerindeki Habur Çayı'nda 40 ilden gelen sporcuların katılımıyla yapılan Kotalı Rafting Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Haberler 12.10.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanl, rnak Valilii ve Türkiye Rafting Federasyonu i birliiyle Beytüebap ilçesinde bulunan Kato Da eteklerindeki Habur çaynda, rafting sezonu açl kapsamnda 3 gün süren Kotal Rafting Türkiye ampiyonas tamamland. Yarmann birincisi açk ya erkek kategorisinde stanbul Üniversitesi Spor Kulübü, ikincisi açk ya kadn kategorisinde Tunceli Gençlik Spor Kulübü ikinci ve karma kategoride Muladan katlan Sarsala Spor Kulübü 3üncü oldu. Kotal Rafting Türkiye ampiyonasnda baar elde kulüpler, düzenlenen törenle ödülleri verildi. Ödül törenine rnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye Rafting Federasyonu Bakan Fikret Yardmc, Cumhurbakan Badanman Gülen Orhan ile çok sayda davetli katld.

BÖLGEMZ çOK ÜKÜR HUZUR VE GÜVENLK KLMN YAKALAMI DURUMDA

Ödül töreninde konuan Vali Ali Hamza Pehlivan, Kotal Rafting Türkiye ampiyonasna 40 ilden katlmn saladn ifade ederek, Ortaya çok güzel bir fotoraf çkt. Bu fotoraf birlik, beraberliimizi en güzel yanstan bir fotoraft. Bu etkinliimize 40 ilimizden gelen sporcularmz oldu. Hem burada rafting ampiyonasnda yartlar hem de buradaki insanlarla kaynatlar, dostluklar paylatlar, gönül ba kurdular. Bu tür spor müsabakalar vesilesiyle dostluklar kalc olacaktr. Bölgemiz çok ükür huzur ve güvenlik iklimini yakalam durumda. Bu vesilesiyle emei geçen bata Cumhurbakanmz olmak üzere bakanlarmza, federasyon yetkililerine çok teekkür ediyorum. Bu huzur iklimi de daim olacaktr. Bu tür spor müsabakalarnn devam da gelecektir dedi.

Cumhurbakan Badanman Gülen Orhan da ampiyonann yaplmasnn bölgede çok eyin deitiini gösterdiini, bu tür etkinliklerin devam edeceini vurgulad. Bölgenin bu anlamda çok iyi sporcular yetitireceini ifade eden Orhan, unlar söyledi:

Etkinliin bir dier olumlu taraf da dou ile bat kardeliine bir nebze katk salamasdr. Bir hafta boyunca kardelerimiz tanp kaynayorlar. Bölge için önemli etkinlikte emei geçenlere teekkür ediyoruz.

Ana Sayfaya Git