Kayak tutkunları bir çok ilden gelerek Hakkari'de kayak yaptı

Hakkari'de 2 bin 800 rakımlı tepeye kurulan merkeze gelen kayakseverler, yılın ilk gününde kar yağışına aldırış etmeden kayak keyfi yaşadı.

Haberler 02.01.2020 - 12:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentin en yüksek bölgelerinden birine kurulan Merga Bütan Kayak Merkezi, yeni yatrmlarla 3,5 kilometreye çkarlan pisti ve dörtlü telesiyej sistemiyle kayak tutkunlarn arlyor.

Yalarn ardndan kar kalnlnn yeterli seviyeye ulamasyla sezonu açan merkeze, kent sakinlerinin yan sra farkl illerden gelen vatandalar da ilgi gösteriyor.

Ankara, stanbul, Sinop ve Vandan gelen ziyaretçiler, kar yana ramen kayak takmlar, snowboard ve kzaklarla kayarak elendi. Sinoptan gelen 65 yandaki Ahmet Yldrmn torunuyla kzakta kaymas merkezdekiler tarafndan ilgiyle izlendi.

Yldrm, eskiden leenlerle karda kaydklarn, bugün de torunuyla kzakla kaymann kendisine nasip olduunu anlatt.

Kente daha önce de geldiini ve çok sevdiini belirten Yldrm, Bölgeyi sürekli ziyaret ediyorum. Halkndan da çok memnunum. Allah için seviyoruz birbirimizi. Yeni yln ilk gününü gelinim, olum ve torunumla burada geçirmek istedik. Güzel geçiyor. Birlikte kayak yaptk. Zirveye de çkacam. dedi.

Ankaradan çeitli etkinlikler için kente geldiini belirten Dora Kübra Yldz da Hakkariyi ilk kez gördüünü söyledi.

Kayak merkezinin ülkenin önemli kayak tesislerini aratmadn vurgulayan Yldz, öyle konutu:

Burann inanlmaz bir corafyas var. çok memnun kaldk. Herkesin gelmesini tavsiye ediyoruz. Hakkariyi mutlaka görmeliler. Ülkenin belli yerlerindeki kayak merkezlerine insanlar tatile gidiyor. Buraya da çeitli ehirlerden gelen insanlar gördüm, çok ardm. Bu gerçekten çok güzel bir ey. çünkü Hakkari insanlar tarafndan farkl anlyor ama biz geldik, gördük, doa harikas, çok güzel bir yer.

Ana Sayfaya Git