Kayserili özel sporcular bölge birincisi oldu

TÜRKİYE Özel Sporcular Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen İç Anadolu Bölgesi Atletizm Şampiyonasına katılan iki Kayserili sporcu bölge birincisi oldu.

Haberler 09.11.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalyann ev sahipliinde Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafndan yaplan 15 Temmuz ehit ve Gazileri Atletizm 1inci ve 2nci Bölge ampiyonas sona erdi. Be aylk çalmann ardndan yarlara Kayseriden katlan down sendromlu Nisa Naz Öztürk (12) ile otistik Tark Talha Altner (12) rakiplerini geride brakarak bölge birincisi oldular. ki sporcu da Uzun atlama ve 100 metre kou brannda altn madalya kazanarak Türkiye ampiyonasnda mücadele etmeye hak kazand. Sporcular 10 gün sonra ampiyonada Türkiye derecesi yapmak için mücadele edecek. Yarlara antrenörler Mahmut Özdemir ve Rukiye Tahlar nezaretinde giden sporcular antrenmanlarna devam ediyor. Konu ile ilgili açklama yapan antrenör Mahmut Özdemir öncelikle hedeflerinin önce Türkiye ampiyonluu daha sonra Tokyo Olimpiyatlar olduunu kaydetti.

Özdemir konumasnn devamnda, Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafndan 4-6 Kasmda Antalyada Atletizm Bölge ampiyonas düzenlendi. Bu ampiyonada iki sporcumuz bölge ampiyonu oldular. Bundan sonraki hedefimiz Türkiye ampiyonas. Daha sonraki hedefimiz ise Tokyo Olimpiyatlarna katlmak. Özel sporcularn sosyal ve kültürel faaliyetlerle topluma kazandrlmas gerekiyor. Federasyon tarafndan düzenlenen 9 branta faaliyetlere katlyoruz. Geride kalan ayda Türkiye Voleybol ampiyonluu yaadk. Faaliyet gösterdiimiz bir çok branta da ampiyonluk aldk. çocuklarmz bu etkinliklerle topluma kazandrmaya çalyoruz. Ailelerimizin de çocuklarn bu tür organizasyonlardan uzak tutmamalarn istiyoruz. Bu çocuklar hepimizin çocuklardr diye konutu.

Ana Sayfaya Git