Kazanan Diyarbakır Olacak

ZİRAAT Türkiye Kupası final maçına ev sahipliği yapacak Diyarbakır Stadyumu'nda incelemede bulunan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, finali hangi takım kazanırsa kazansın, kazananın Diyarbakır olacağını söyledi. Güzeloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile kabine üyelerini de maça davet ettiklerini söyledi.

Haberler 13.04.2018 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali Hasan Basri Güzelolu, 9 Maysta Ziraat Türkiye Kupas final maçyla açlacak olan Diyarbakr Stadyumunda incelemelerde bulundu, yüklenici firma yetkililerinden bilgi ald. ncelemelerin ardndan açklama yapan Vali Güzelolu, stadyumun son teknolojik imkanlarla ina edildiini ifade ederek, Türk futboluna önemli katklar salayacan söyledi. Türk spronun deiim ve gelimesinde spor altyaplarnn çok önemli olduunu anlatan Vali Güzelolu, son 16 ylda, sporun her alannda fiziksel anlamda çok önemli kazanmlar ve yatrmlar gerçekletirildiini belirterek, çinde bulunduumuz stadyum, UEFA ve FIFA standartlarnda ina edilen 33 bin kapasitesi olan, her boyutuyla günümüzün bütün teknolojisiyle, seyirci, sporcu konfor beklentisiyle ina edilmi. Hem mimarisi, hem de foksiyon olarak kullanma dönük alanlaryla engelli vatandalarmzn müsabakalar izleme ve eriimiyle, kapal ve açk otoparklaryla, alttan stmal çok güçlü bir drenaj sistemine sahip çim ve saha düzenlemesiyle, sosyal ve dinleme amaçl alanlaryla, elektronik bilet, kamera ve her düzeydeki teknolojinin en ileri yöntemlerinin kullanld ses sistemleri dahil en yeni teknolojik imkanlaryla, bugünün en teknolojik imkanlar kullanlarak ina edilmi bir stadyumdur. Diyarbakra ve Türk futboluna önemli katklar salayacana, sporun altyapsnda özellikle organizasyonlar anlamnda zenginlemesine çok önemli katklar salayacana inanyorum dedi.

9 MAYIS TARH DYARBAKIR ADINA çOK ÖNEML

Vali Güzelolu, Ziraat Türkiye Kupas final maçnn Diyarbakrda yaplamasnn çok önemli bir gelime olduunu dile getirerek, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Babakan Binali Yldrm ile kabine üyelerini de maça davet ettiklerini söyledi. Vali Güzelolu, Gerçekten ilimiz ve ülkemiz adna çok önemli bir kazanm olan Diyarbakr Stadyumunun futbolun ve Türkiye Kupas finaliyle 9 Maysta açlacak olmasyla bir coku oluturdu. Henüz yar final müsabakalar sonuçlanmam, Türkiye Kupas finali 9 Maysta Diyarbakrda oynanacak. Her eyden önce bunu açklkla belirtmek isterim ki, 9 Mays tarihi Diyarbakr adna çok önemli ve beklenilen çok özel bir gün olacaktr. O gün gelen takmlarmz kim olursa olsun, tüm Diyarbakrl hemehrilerimiz büyük bir ev sahiplii ve misafirperverlikle gelen takmlarmz ve gelen konuk seyircilerimizi karlayacak. Gençlik ve Spor Bakanl, yüklenici firma ile çok youn ve yakn bir ibirliimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde final takmlarnn belirlenmesiyle kulüp, TFF yetkilileriyle valiliimiz bakanlnda toplantlar gerçekletirilecek. Cumhurbakanmz, babakanmz ve kabine üyelerimizi davet ettik. Gelmeleri bizler için mutluluk olur, eref olur dedi.

U ANK REZERVASYON TALEPLERN ANCAK 3 STAD KARILAR

Maç izlemek için Diyarbakra gelmek için youn bir rezervasyonun yapldn anlatan Vali Güzelolu, bir gazetecinin Sizce final maçn hangi takmlar oynar ve hangi takm kazanr? sorusuna ise, Finale hangi takmn kalacan bilmek mümkün deil. Ama, emin olduum bir ey var, Diyarbakr kazanacak. Gelecek bütün konuklarmz için Diyarbakrmzn ev sahipliini, kültürünü, zenginliklerini, güzelliklerini, deerlerini, tarihi eserlerini sunmann hazrl içerisindeyiz. üphesiz konuklarmz bu beklenti üzerine gelecek. Bu konuda kentim tüm birleenleriyle ibirlii içerisindeyiz. Stadn dolmas konusunda ise, u an rezervasyon taleplerine baklrsa ancak 3 stad olursa talebi karlarz diye konutu.

BLET SATII DEERLENDRLECEK

Diyarbakrda ilk kez uygulanacak Passolig uygulamasyla ilgili olarak da Vali Güzelolu, Passolig konusu genel bir uygulamadr. Passoligi olmayanlarn maça gelmeleri mümkün deildir. Finale kalan takmlarn ve federasyon yetkilileri ile görüülerek Diyarbakrda bilet sat konusu da deerlendirilecek dedi.

Ana Sayfaya Git