Keban Baraj Gölü, kano tutkunlarının vazgeçilmez adresi oldu

Tunceli'nin tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Pertek ilçesindeki Keban Baraj Gölü, kano tutkunlarının vazgeçilmez adresi oldu.

Haberler 30.09.2020 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son yllarda devlet yatrmlaryla turizm ilçesine dönüen Pertek, kültürü, tarihi ve mimari güzellikleriyle her sene çok sayda yerli ve yabanc turisti misafir ediyor.

Kentte giri kaps olarak da adlandrlan ilçede, tarihi Pertek ve Saman kaleleri, çelebi Aa ve Sungur Bey camileri, Sultan Hdr Ziyareti ve ifa kayna kaplcalar yörenin tantmnda önemli yer tutuyor.

lçede, gelecein rafting ile kano sporcular yetitiriliyor. Su sporlar merkezi haline dönüen Keban Baraj Gölü, kano tutkunlarn da arlyor.

Adrenalin tutkunlar, baraj gölündeki feribot iskelesinden kürek çekmeye balayarak Pertek Kalesi mevkisine kadar yaklak 2 kilometrelik alanda tur gerçekletiriyor.

Masmavi baraj sularnda kano yapan ziyaretçiler, gün batm srasnda oluan kzllkla da ayr bir keyif yayor.

PERTEK SU SPORLARINDA MARKA OLACAK

Pertek Kaymakam Muhammed Emin Nasr, gazetecilere yapt açklamada, ilçenin önemli ve tarihi bir birikime sahip olduunu, su sporlaryla da adndan söz ettirmeye baladn söyledi.

Gençleri kötü alkanlklardan uzak tutarak sporla içli d olmalarn salamay amaçladklarn ifade eden Nasr, Umudumuz burada çocuklar milli takma kazandrmak. Onlarn uluslararas alanda baarlar elde etmesini salayp hem ülkemizi hem de Tuncelimizi temsil etmelerini istiyoruz. nanyoruz ki bundan birkaç yl sonra Pertek, su sporlar alannda hem Türkiyede hem de dünyada bir marka olacak. dedi.

Gençlik ve Spor l Müdürü Abdulselam Er de Pertekin su sporlar açsndan önemli konuma sahip olduunu vurgulad.

Pertek Su Sporlar Merkezinde gençlerin kano ve rafting çalmalar yaptn anlatan Er, çocuklarmz antrenmanlarn, teorik ve pratik derslerini merkezde çok rahat yapabiliyor. Su sporlarnn gelitirilmesi noktasnda Gençlik ve Spor Bakanlmza projelerimizi sunacaz. Rafting ve kano etkinlilerini önümüzdeki sene buradaki su sporlar merkezimizde düzenlemek istiyoruz. lerleyen yllarda Tunceliyi ve Pertekin adn kanoda da duyacaksnz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git