Kenan Koçak'tan Fenerbahçe açıklaması

Almanya Bundesliga 2 ekiplerinden Hannover 96'nın Türk teknik direktörü Kenan Koçak, teknik adam arayışlarını sürdüren Fenerbahçe'de görev almak isteyip istememesiyle ilgili, "Hannover serüvenimiz iyi gidiyor. Bunun neticesinde doğal olarak teklifler geliyor. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Biz profesyoneliz, aynı hedeflere yürüyebileceğimize inandığımız bir plan, proje olursa oturur her şeyi profesyonelce konuşur, ona göre karar veririz" dedi.

Haberler 14.04.2020 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hannover 96 Teknik Direktörü Kenan Koçak, birçok konuda açklamalarda bulundu.

Almanya Futbol Federasyonunun futbola balama tarihi olarak Mays aynn ortalarn düündüünü ifade eden Kenan Koçak, Almanya Futbol Federasyonu, koronavirüs ortaya çkp, ligleri erteledikten sonra maçlarn balangç tarihini Nisan aynn ba olarak vermiti. Fakat bu hastaln ilerlemesinden dolay tekrar ertelemek zorunda kadlar. Son olarak Mays aynn ortas olarak düünüyorlar. Sonuçta bu karar verecek son yer federasyon deil. Almanya devleti ve salk bakanl. Almanya salk bakanlnn verecei kararlara uymak zorundayz. Maysn banda ya da ortasnda olur mu olmaz m, bunu önümüzdeki günlerde ortaya çkan vaka saylar belirleyecek. Biz de beklemedeyiz ifadelerini kulland.

U ANDA BR BELRSZLK VAR

u anda bir belirsizlik olduunu ve Almanya devletinin yapaca takipler sonunda liglerin devamyla ilgili kararn alnacan söyleyen Koçak, Saylar artyor, duruyor, geri gidiyor. u an bir belirsizlik var. Fakat Alman devleti ve burada yaayan insanlar son derece büyük bir disiplinle yaama ayak uyduruyorlar. Bunun sonucunda nihai karar devlet ve salk bakanl verecek. Onun için hastalk ne kadar yayld, ne kadar tehlike var onu takip ediyorlar. Onun sonucunda da bize kararlarn ileteceklerdir diye konutu.

4ER KYLE, GRUPLAR HALNDE ANTRENMAN YAPIYORUZ

Geçtiimiz hafta antrenmanlara gruplar halinde baladn belirten 39 yandaki teknik adam, Biz de geçtiimiz pazartesi gününden itibaren belirli tedbirler, önlemler altnda toplandk. Ancak takm halinde toplanmadk. Takm gruplara bölmek zorunda kaldk. çünkü, salk bakanlnn ald tedbirler neticesinde federasyonun bize verdii kurala göre sadece 4 kii antrenman yapabiliyoruz. 4 kii ve arada 2 metre mesafe oluyor. Onun için de takm gruplara bölüp, sahalar, dular, odalar ayrp idmanlara baladk eklinde konutu.

VRÜSE YAKALANAN FUTBOLCULARIMIZ DURUMU HEMEN ATLATTILAR

Futbol dünyasnda koronavirüs vakasnn ilk olarak kendi takmlarnda görülmesiyle ilgili de konuan Kenan Koçak, Zor bir sene. Herkes için bir ilkti. Bütün insanlk için bir ilkti bu durum. Futbolcular hemen 14 günlük karantina altnda girdi. Biz futbolcularmza idman program, medya, dijital her türlü katky saladk. Elimizden geldii kadar 2 hafta destek olduk. Planlar, projeler verdik. Koronavirüse yakalanan futbolcularmz hemen bu durumu atlattlar çok ükür. Hemen salna kavutular. u anda takmda herhangi bir sorun, skntmz yok dedi.

FUTBOL SEYRCSZ TAT VERMYOR

Futbolda en önemli parçalardan birinin taraftar olduunun altn çizen Kenan Koçak, u ifadeleri kulland:

Futbol seyircisiz tat vermiyor. Onlar futbolun bir parças. Onlarla güzel. Onlar olmadan olmaz. Ancak bu özel bir durum. Yaanan ilkler var. En önemli soru burada, salk bakanlnn verecei kararlar. Biz tabii ki futbol adamlar olarak seyirciyi yanmzda isteriz. Fakat u anda genel olarak birlik ve beraberliimizi düünmek zorundayz. Kararlar salk bakanl alacak ve biz de futbol insanlar olarak bu kararlara uymak zorundayz. nsan sal her eyin önünde. Hiçbir kupa, hiçbir galibiyet, hiçbir ampiyonluk insan salndan önemli deildir. Bizler için insan hayat ve yaam önce gelir. Futbol camias da alnan kararlara uymak zorundadr.

UFAK GRUPLAR HALNDE TOPLANDIK

Antrenmanlar öncesinde dularn, soyunma odalarnn ayrdklarn ifade eden Koçak, öyle konutu:

Kararlar salk bakanl veriyor. Biz de ufak gruplar olarak toplandk. 4 futbolcu ile saha yar sahada ya da saha parsellenmi ekilde çalyoruz. Tesislere yayyoruz. Futbolcular arasnda 2 metre mesafe var. Ayr du, soyunma odas. dmana gelinmesi sonrasnda hemen eve gidilmesi. Bakanlk tarafndan verilen bir önlem katalou var. Biz de buna harfiyen uymak zorundayz.

AYNI HEDEFLERE YÜRÜYEBLECEMZE NANDIIMIZ BR PROJE OLURSA, OTURUR HER EY PROFESYONELCE KONUURUZ

Teknik direktör araylarn sürdüren Fenerbahçede çalmak isteyip istemedii sorulan Koçak, u cevab verdi:

Bizler profesyoneliz. Ne dersek yanl olur. ükürler olsun ki Hannover serüvenimiz iyi gidiyor. Durumumuz u anda salamlat. Bunun neticesinde doal olarak teklifler geliyor. Hakkmzda hayrls neyse o olsun. Biz profesyoneliz, hangi konsept, hangi vizyon uyar, hedefimizle badaabilir, ayn hedeflere yürüyebileceimize inandmz bir plan ve proje olursa oturur her eyi profesyonelce konuur, ona göre karar veririz.

SADECE FUTBOLU DEL, BÜTÜN DÜNYAYI ZOR GÜNLER BEKLYOR

Salgnn ardndan bütün dünyann olaca gibi futbolun da ekonomik olarak etkileneceini belirten Koçak, Futbol, bu iten sonra nasl etkilenir, nasl bir sistem olur u anda bunun cevabn kimse veremez. Dünya çapnda ekonomi büyük bir hasar görecek gibi. Onun için de futbol da bu konudan etkilenebilir. Ancak tam olarak nasl etkilenir, nasl olur onu önümüzdeki günlerde, aylarda göreceiz. Benim böyle bir soruya cevap vermem doru olmaz. Kesin cevap vermem yanl olur. Fakat göründüü gibi sadece futbolu deil, bütün dünyay zor günler bekliyor gibi. Bunu salgn atlattktan sonra hep birlikte göreceiz. Bir gerçek var ki hepimiz ekonomik olarak baka bir serüvene kendimizi hazrlamalyz. Fakat tam olarak nasl bir sonuç olur, bunu uzmanlar cevaplayabilir ifadelerini kulland.

Y NYETLE, BÜYÜK SABIRLA EVDE KAL TÜRKYE

Son olarak Türkiyeyi sabrla evde kalmaya davet eden Koçak, Genel olarak herkes egosunu bir kenara brakp, birlik beraberlii düünmek zorunda. Ancak birlik, beraberlik olunca bu tür bir salgn yenebiliriz. Türkiyedeki annelerime, babalarma, aabeylerime, kardelerime hepsine söyleyebileceim tek ey var. Devletin, salk bakanlnn verdii kararlar uyalm. Disiplinli bir ekilde yaayalm. Hep beraber bu salgn yenebiliriz. Ancak herkes kendi sorumluluunu bilmek zorunda. Herkes kendi sorumluluunu bildii taktirde bu salgn atlatabiliriz. yi niyetle, büyük sabrla evde kal Türkiye. nallah bu günleri de hep beraber atlatrz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git