Kick boks ve muay thaide şampiyon kız kardeşler

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 4 yıl önce kick boks ve muay thaiye başlayan Tuğçe, Gamze ve Özlem Melek Korkmaz kardeşler, elde ettikleri başarılarla dikkati çekiyor.

Haberler 21.06.2018 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuçe, Gamze ve Özlem Melek Korkmaz kardeler, son olarak Mersinde 21-27 Maysta düzenlenen Okul Sporlar Türkiye Muay Thai ampiyonasnda farkl kategorilerde birincilie ulat.

Eitim gördükleri okulda yaplan duyuru ile gençlik merkezine giderek kick boks ve muay thaiyle tanan 18 yandaki Tuçe, 17 yandaki Gamze ve 12 yandaki Özlem Melek Korkmaz kardeler, 4 ylda birçok baar elde etti.

Korkmaz kardelere kick boks ve muay thaiyi öreten antrenör Ömer Uur, AA muhabirine yapt açklamada, söz konusu spor branlarna dou bölgelerinde kz çocuklarnn çok az rabet gösterdiini belirtti.

Bir aileden 3 kz kardei spor salonuna aldklarn ve üçünü de ampiyon yaptklarn kaydeden Uur, öyle konutu:

Tatvan Gençlik Merkezinde bir spor salonu açtk. Özlem Melek spora baladnda çok küçüktü. Küçük yata iki kere Türkiye ampiyonu oldu. Bu yl okul sporlarnda da yine Türkiye ampiyonluunu elde etti. Gamze ve Tuçe de hem kick boks hem de muay thaide belli baarlar elde etti. Yalnz asl patlamay bu yl yaptlar. Bu yl hem Türkiye hem de Okul Sporlar Türkiye ampiyonasnda 3 kz karde de ampiyon oldu. Bu bizi çok mutlu etti. Bu baar dier kz çocuklar için bir örnek tekil eder.

Korkmaz kardelerin farkl dereceleri bulunduunu dile getiren Uur, Büyük baarlar elde ediyorlar. Tuçe ve Gamzeyi profesyonel maçlara hazrlyoruz. Özlem Melek daha küçük olduu için baka maçlar da var. Muay Thai Türkiye ampiyonasna hazrlayacaz. Milli takma girip Türkiyeyi temsilen Avrupa Kupasna katlacak. ifadelerini kulland.

- Tuçe Korkmaz: çok emek verdim ve ampiyon oldum

Tuçe Korkmaz, 4 yldan bu yana kardeleriyle kick boks ve muay thaiyle uratklarn aktararak, unlar kaydetti:

Kardelerimle sabah genelde kouyoruz. Akamlar ise antrenmanlara geliyoruz. Kardeim Türkiye ampiyonu oldu. Ben de geçen yl Avrupa ampiyonu oldum. Haftada 6 gün hiç durmadan antrenman yapyoruz. Kazanmak için çok emek verdik ve ampiyon olduk. Bu sene de Türkiye ampiyonu oldum.

Gamze Korkmaz, spora ortaokulda baladn anlatarak, Sabah erkenden kalkp kouyoruz. Koudan döndükten sonra hazrlanp okula gidiyoruz. Okuldan sonra eve dönüyoruz. Hemen hazrlanp tekrar spor salonuna antrenmanlara geliyoruz. Mersindeki Okul Sporlar Türkiye ampiyonasnda kardeim yldzlarda, ben ve ablam da gençler A kategorisinde birinci olduk. Ailemiz bizi çok destekliyor. deerlendirmesinde bulundu.

Özlem Melek Korkmaz ise spora 8 yanda baladn belirterek, Ablamn okuluna duyuru geldi, ablam bana da söyledi ve birlikte gidip baladk. Daha ikinci snf örencisiyken baladm. diye konutu.

Ana Sayfaya Git