Kick boksçu ikizler milli takımı hedefliyor

Şanlıurfa'da 3 yıl önce kick boksa başlayan ve katıldıkları şampiyonalarda derece elde eden ikizler Miraç ve Gülfidan Arusoğlu, milli takım formasıyla Türkiye'yi temsil etmek istiyor

Haberler 18.01.2020 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada 3 yl önce kick boksa balayan ikizler Miraç ve Gülfidan Arusolu, milli takm formasyla Türkiyeyi temsil etmek istiyor.

anlurfada yaayan ikiz kardelerden Gülfidan (18), fazla kilolarndan kurtulmak için bir spor salonunda tavsiye üzerine kick boksa balad. Bir süre sonra ikiz kardeine destek olmak için Miraç Arusolu da ayn spora balad. Kardeiyle antrenmanlar yapan Gülfidan Arusolu ksa sürede kilolarndan kurtulup, müsabakalara katld. Ard ardna dereceler elde eden Gülfidan Arusolu, geçen yl Erzurumda gerçekletirilen Türkiye ampiyonasnda birincilik kürsüsüne çkt.

Antrenmanlarna devam eden ikiz kardeler, bu yl Antalyada düzenlenecek Türkiye Açk Kick Boks Turnuvasnda dereceye yapp milli takma seçilmeyi hedefliyor.

Gülfidan Arusolu, baarsnda kardeinin ve hocalarnn katksnn büyük olduunu belirterek unlar söyledi:

Spora balamadan önce yaklak 100 kiloydum. çevrem ve arkadalarm eletirmeye balaynca kilolarmdan kurtulup zayflamaya karar verdim. Antrenör Serhat Akagündüzün tavsiyesiyle kardeimle kick boksa baladm. Bu sporu çok sevdim. Kardeimle çok çalarak ksa zamanda Türkiye genelinde dereceler yaptm. Geçen yl da Erzurumda düzenlenen ampiyonada 70 kiloda gençlerde ampiyon oldum.

Kardeiyle çok güzel anlatklarn anlatan Gülfidan, Salkl hayat için spor yapmak gerekiyor. Kardeimle çok çalyoruz. Haftann 5 günü antrenman yapyoruz. Hedefimiz inallah yakn bir zamanda milli takma seçilip Avrupa ve dünya ampiyonasnda altn madalya almak. Bunu da baaracamza inanyorum. deerlendirmesini yapt.

Miraç Arusolu da 3 yl önce balad kick boksta kardei gibi önemli baarlar kazanmay hedeflediini söyledi.

Kick boksta disiplinin çok önemli olduunu anlatan Miraç, Antrenmanlarda birbirimize yardmc oluyoruz. çou zaman ringde birbirimize rakip oluyoruz. Ringde rakiplerimize nasl davranyorsak ayn ekilde birbirimize davranyoruz. diye konutu.

Antrenör Serhat Akagündüz ise Gülfidan ile Miraçn kick boksta ksa sürede baar gösterdiklerini belirterek, Spora baladklarnda karde olduklarn bilmiyorduk. Sonradan örendik ki ikiz kardeler. Gülfidann kilolar fazlayd, kick boksla ksa sürede kilolarndan kurtulup baarlar salad. Gülfidan geçen yl Erzurum ve Antalyada düzenlenen ampiyonalarda dereceler yapt. Arusolu kardeler çok azimliler, inanyorum ki ikizlerimiz ksa sürede milli formayla dünyada baarlar salayacaktr. Bizlerde bu baar için gece gündüz çalyoruz. yorumunda bulundu.

Ana Sayfaya Git