Kick boksta Diyarbakır’ın gururu oldular

Diyarbakır’da yaşayan Dilek ve Bilgin Erol kardeşler, geçtiğimiz ocak ayında Antalya’da düzenlenen Türkiye Açık Kick Boks Şampiyonası’nda büyük başarılara imza attı. Şampiyonada kendi alanlarında birinci ve ikinci olan Erol kardeşlerin şimdiki hedefi, Nisan ayında Bosna Hersek’te yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek.

Haberler 26.03.2019 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar ilçesinde ikamet eden 20 yandaki Dilek Erol, 25 yandaki aabeyi Bilgin Erol ile birlikte omuz omuza vererek kick boksta büyük imzalar att. Milli Takmda da yer alan ikili Ocak 2019da Antalyada yaplan Türkiye Açk Kick Boks ampiyonasndan birincilik ve ikincilik ile döndü. Erol kardeler imdilerde önümüzdeki nisan aynda Bosna Hersekte yaplacak olan Kick Boks Dünya ampiyonasnda Türkiyeyi temsil etmek için gün sayyor.

Zayflamak için bu spora baladm

Yaklak 11 yldr dövü sporu ile ilgilendiini belirten Bilgin Erol, ilk olarak kilo vermek için kick boks yaptn söyledi. Müsabakalara katlmann aklnn ucundan bile geçmediini kaydeden Bilgin Erol, Hocalarmn vastasyla katldm. Baar elde ettiimden dolay müsabakalara hala katlyorum, ayn ekilde kz kardeimi de spora yönlendirdim. Kz kardeimin sert bir yaps olduundan dolay baarabileceine inandm. O da Türkiye ampiyonluklar elde etti. Ben 2014-2016 yllar arasnda 3 yl milli takmda yer aldm. O tarihten beri de uluslararas müsabakalarda ülkemizi temsil ediyorum. 2019 yl ocak aynn ilk haftas Antalyada yaplan Türkiye Açk Kick Boks ampiyonasnda Türkiye 2ncisi oldum. Tekrar ayn ampiyonada 2nci bran olarak girdiim kategoride Türkiye 3üncüsü oldum ve geçen hafta Türkiye Üniversiteler Aras Kick Boks ampiyonasnda Türkiye 2ncisi oldum. Bu ekilde milli takm unsurunda haneme iyi puanlar yazdrdm. Ben ve kardeimin amac Bosna Hersekte yaplacak olan Kick Boks Dünya ampiyonasna katlmak ve orada ilimiz ve ülkemizi en iyi ekilde temsil etmek. Diyarbakrda spor anlamnda gençlerimiz baya yetenekli, tabi bunun yönlendirilmesi ve destek çklmas gerekiyor. Birçok kii kick boksun hala ne olduunu bilmiyor, tantktan sonra çok iyi baarlar elde ediyor. Baarl milli sporculara maddi ve manevi yönden destek çklmas gerekiyor. ampiyonalara kendi imkanlarmzla gidiyoruz, hepimiz skntlar çekiyoruz, bu yönden sporcuya destek çklmasn istiyoruz dedi.

Aabeyim sayesinde baladm

Yaklak 7 yldr kick boks yaptn ve aabeyi vastasyla bu spora baladn kaydeden Dilek Erol ise, sert yaps nedeni ile aabeyinin kendisini kick boksa yönlendirdiini dile getirdi. Dilek Erol, Onunla beraber yllardr müsabakalara katlyoruz. lk baladm zamanlar spora gelmek istemiyordum, aabeyim beni biraz zorla getirdi. lk ylmda Türkiye ampiyonasna katldm, orada Türkiye 2ncisi oldum ve bu sporda baarabileceime inandm. Kaldm yerden spora devam ederek kendi isteimle geliyordum. O günden sonra 2017 ylnda milli takma girdim, birçok Türkiye derecesi elde ettim, 2 defa Türkiye ampiyonu oldum. Avrupa Kupasnda ampiyon oldum, nisan aynda milli takm temsilen turnuvaya katlacam. En son ocak aynn ilk haftasnda Antalyada Türkiye ampiyonas vard, orada Türkiye ampiyonu oldum. Kariyerime büyük bir baar ekledim. Bosna Hersekte yaplacak olan Dünya ampiyonas için haneme çok güzel puanlar yazdrdm. Diyarbakr denince akla kötü eyler geliyor ama biz güzel yanlarn yanstyoruz. Diyarbakrdaki gençler batdakilere göre spor açsnda çok yetenekli, ama burada imkanlarmz yok. Batdaki sporcularn imkan daha çok ama bize burada destek olacak kimse yok. Biz kendi imkanlarmzla maçlara gidiyoruz. Gittiimiz maçlar baya bütçeli, kii ba bin 500 lira gidiyor ama iki kii katlyoruz, bu paray nasl bulacaz diye düününce zorluk çekiyoruz. Belediye ve i adamlarndan destek istiyoruz. Bu müsabakalara çkmamzda yardmc olan Berivan Ay ve Can Erdem hocalarma teekkür ediyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git