Kız futbolculardan Mehmetçiğe asker selamı

Muş'ta Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genç Kızlar 17 yaş kategorisinde mücadele eden kadın futbol takımı oyuncuları, Afrin bölgesinde başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiklere destek amacıyla "Kalbimizle, dualarımızla Mehmetçiğin yanındayız" pankartıyla maça çıktı.

Haberler 02.02.2018 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta TFF Genç Kzlar 17 ya kategorisinde mücadele eden Alparslan Spor ve Yamur Spor kulübü futbolcular, Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) tarafndan Suriyenin Afrin bölgesindeki PKK, PYD/YPG ve DEA terör örgütlerine kar balatlan operasyonda görevli Mehmetçikler için dua etti.

Türk bayraklar ve Kalbimizle, dualarmzla Mehmetçiin yanndayz pankartyla sahaya çkan futbolcular, Mehmetçie asker selam gönderdi. Maç seremonisinde duyarl davranlar için futbolculara teekkür eden maçn orta hakemi Cengiz Sur, u an biz buradayz, ama kalbimizi, gönlümüz Afrinde, dualarmz onlarla. Oradaki Mehmetçiklerimizin can gönülden Allah yardmclar olsun diyorum. Onlar olmazsa biz burada ne maça çkabiliriz ne de yaayabiliriz. Bayramz onlar orada dalgalandryor. O bizim için büyük bir eref, büyük bir gurur. Biz oradaki askerlerimize, Mehmetçiklerimize Allahtan yardm diliyoruz. ehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Gerekirse oraya gider silah altna da gireriz, mücadele ederiz. Bizler burada çalan öretmenleriz, hakemleriz, kalemlerimizi ve bayraklarmz brakp gider orada gerekirse bizde savarz. Ama u an Mehmetçiimizin böyle bir ihtiyac yok. Biz dünyann ilk 20sine giren süper güçlerinden biriyiz. Gerek duyulduu zaman çanakkaleye nasl gittiysek yine gideriz. Eer ki göklerde bayramz dalgalanmyorsa, bizim burada olmamz bir anlam ifade etmez. Yarn ve yarnlarmzdaki çocuklarmz düünüyoruz, onlar için biz buradayz. Askerlerimiz de bizim çocuklarmz için orada mücadele ediyorlar dedi.

Futbolculardan Mukaddes Güleç de, Zeytin Dal Harekatna katlan Mehmetçiklere dua ederek maça çktklarn ifade ederek, Rabim onlarn hepsini korusun inallah. Kalbimiz, gönlümüz hep onlarla beraber. Allah onlarn yardmcs olsun, her zaman onlara dua ediyoruz diye konutu.

Mu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Bakan Kemal Türkan ise, iki takmn da Afrinde mücadele eden Mehmetçikler için dua ettiini söyledi. Türkiyede Mehmetçie destek amacyla pankartla maçlara çkldn hatrlatan Türkan, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Bakanmz Ali Dümeze teekkür ediyorum, bu kampanyay balatt için. Kampanyayla Türkiyedeki bütün spor camiasnn Mehmetçiklerimizle birlikte olduunu, onlarla beraber gerekirse savaa gideceklerini ispatlam oldular. Biz de vatan, millet, bayrak sevdas yolunda gençlerimizle, spor camiamzla burada spor yaptryoruz. Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor, ama Türkiyedeki bütün spor camias Mehmetçiin arkasnda. ehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize de acil ifalar diliyorum ifadelerini kulland.

90 dakikas golsüz berabere biten maç penaltlarda Yamur Spor 3-2 kazand.

Ana Sayfaya Git