Kocaköy’de spor canlandı

Diyarbakır’ın Kocaköy İlçesinde spora yönelik yapılan çalışmalar, sportif başarıların artmasını sağladı.

Haberler 02.04.2022 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kocaköy Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Mehmet Necat Yiit, göreve geldikleri günden buyana spora ve sporcuya yatrm yaptklarn söyledi.

Yiit, ilçenin spora yönelik en büyük baarlarn içinde olduklar dönemde saladklarn belirtti.

Yiit, sporun her brannda faliyetlerde bulunduklarn ve ilçe gençlerinin büyük bir ilgisini gördüklerini kaydetti.

Yiit, öyle dedi:

Bu yl okul sporlar kapsamnda Tepecik Ortaokulu yldz kzlarda il birinci olarak, bölge ampiyonasna gitmeye hak kazand. Mardinde gerçekleen bölge ampiyonasnda bu okulumuz bölge ikincisi oldu. Futsal yldz kzlarda il birincisi olan mam Hatip Ortaokulu Erzincanda yaplacak bölge ampiyonasna katlmaya hak kazand. Ferdi olarak Kick boksta il birincisi olan aklat Ortaokulu örencilerinden Cansu Yldz bu alanda önemli bir baarya imza att. Genç kzlarmz futbol ve satranç branlarnda da madalya ve kupalar elde etti. Kzlarmzn baarlar sporun her alannda kendini gösteriyor. Kzlarmz bata olmak üzere ilçe gençlerimiz kendilerine verilen imkanlarn boa gitmediini göstermilerdir.

Yiit, göreve geldii günden buyana ilçenin sporda aktif olmas için spor kulübü kurduuna iaret etti.

Yiit, lçeye atandmda ilk olarak spor kulübü kurduk. Bu kulübün kurulmasna Kaymakammzn ve l Müdürlüümüzün büyük emekleri oldu. Onlarn destekleriyle Gençlik ve Spor Kulübümüz 2. Amatörde Futbol liginde Faaliyetlerine balad. lk sezonumuzu namalup ampiyon olarak tamamladk ve 1. Amatöre Ligine katlma hakkn elde ettik. Her yl baarl olarak Diyarbakr Süper Amatör Ligine yükseldik. uan bu ligde ilçemizi en iyi ekilde temsil ediyoruz dedi.

Yiit, ilçe gençlerine yönelik spor faaliyetlerinin artarak devam edeceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git