Kolombiyalılar Diyarbakır'a alıştı

DİYARBAKIR Süper Amatör Lig'de mücadele eden Çermikspor'a 8 ay önce Kolombiya'dan transfer olan Luis Alberto (21) ve Diego Alejandro (22), Türkiye'ye alıştı. Türkçe konuşmayı öğrenen futbolcular, Çermik sakinleriyle de bütünleşip uyum sağladı.

Haberler 28.03.2019 - 01:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Süper Amatör Ligde mücadele eden çermikspor, 8 ay önce, Kolombiya Premier A Liginde mücadele eden Deportes Tolima takm orta saha oyuncusu Luis Alberto ve Kolombiya Premier B Liginde mücadele eden Cucuta Deportivo takmndan stoper Diego Alejandroyu renklerine katt. ki futbolcu, yaklak 12 bin kilometre uzaktaki ülkelerinden, 20 saatlik uçak seyahati ile çermike geldi. Futbolcular, ilçede spanyolca bilen olmad için teknik heyet ve kulüp idarecileriyle bir süre cep telefonlarndaki çeviri uygulamas üzerinden iletiim kurdu.

UYUM SALADILAR

çermike ilk geldiklerinde dil sorunu yaayan Luis Alberto ve Diego Alejandro, takm arkadalarnn da desteiyle Türkçe örenmeye balad. Kendilerini ifade edebilecek derecede Türkçe konumaya balayan genç futbolcular, ksa sürede ilçe halknn sevgisini kazand. Luis Alberto ve Diego Alejandro, Türk örf ve adetlerine de uyum salad. Antrenmanlarn ardndan çermik merkezinde alveri yapan Luis Alberto ve Diego Alejandro, esnaf Selamünaleyküm diye selamlyor. lçe sakinleriyle bol bol sohbet eden iki futbolcuya çermikliler büyük ilgi gösteriyor.

çermikspor Teknik Direktörü Ylmaz Tuncay, futbolcularn ilk geldikleri dönemde dil yüzünden büyük sknt çektiklerini ancak imdi hem halkla hem de takm arkadalaryla daha iyi anlatklarn söyledi.

Belediye Bakan ehmus Karamehmetolu ise Kolombiyal iki futbolcunun ilçelerinde olmasndan dolay mutlu olduklarn, belediye olarak her türlü destei saladklarn ifade ederek, çermikspor herkesindir, ilçenin simgesidir, çermikspor çermiklilerindir. Hep Galatasaray, Fenerbahçe, Beikta Kolombiyadan futbolcu getiriyor. çermikspor da getirdi. Neden olmasn? Kolombiyadan iki futbolcunun gelmesi milletçe sempati uyandrd dedi.

Kolombiyal futbolculardan Luis Alberto, çermiki çok sevdiini ifade ederek, ilçe halknn kendilerine çok iyi davrandn, iyi insanlar olduunu söyledi. çermiksporda oynamaktan çok mutlu olduunu belirten Diego Alejandro da halkn kendilerine çok iyi davrandn, önceleri dil konusunda sknt çektiklerini ancak artk az da olsa Türkçe bildiklerini kaydedip, çermiksporu ampiyonlua tayacaklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git