Konyaspor: Ligler başlayacaksa futbolcular ikna edilmeli

İttifak Holding Konyaspor Kulübü, tüm oyuncu gruplarının ve teknik heyetleri tatmin edecek bir çözüm yolu bulunması ile futbolcuların mutlaka ikna edilmesi gerektiğini açıkladı.

Haberler 07.05.2020 - 01:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ttifak Holding Konyaspor Kulübü, TFF Bakan Nihat Özdemirin, Süper Lig, TFF 1inci Lig, 2nci Lig, 3üncü Lig ve Bölgesel Amatör Liglerin 12-13-14 Haziran haftasnda balayacan açklamas üzerine yazl bir açklama yapt. Konyasporun internet sitesinden yaplan açklamada, Tüm gelimelere ve risklere ramen artlar bizi maçlarn oynanmasna zorlayacak olursa her türlü tedbiri fazlasyla alacaz ve mümkün olan en üst düzeyde takmmz maçlara hazr hale getirebilmek için bütün imkanlarmz seferber edeceiz denildi.

ttifak Holding Konyaspor Kulübünün yapt açklama u ekilde:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), koronavirüs salgn nedeniyle ara verilen ligler için hazrlad Futbola Dönü Öneri Protokolünün ilk bölümünü birkaç gün önce yaynland. Son derece detayl ve büyük emek harcand belli olan protokolde yer alan önerilerle ilgili ilk planda gereken tedbirleri hassasiyetle aldk. Ancak bu önerilerle ilgili spor kamuoyunun da ciddi eletirilerinin olduunu görüyoruz. Özellikle teknik direktörler arasnda Futbola Dönü Protokolü Önerileri dorultusunda 4 haftalk hazrlk sürecinin yeni bir takm sorunlar beraberinde getireceini ve mevcut durumun hem sporcu saln tehdit etmeye devam edecei hem de küme düme ve ampiyonluk yarn dorudan etkileyecei görüü hakim. Sayn hocamz Bülent Korkmazla konu hakknda yapm olduumuz ilk deerlendirmede tpk dier teknik adamlar gibi kendisi de protokolün mevcut haliyle hayata tatbikinin mümkün olmadn ifade etti. Bu artlarda futbolcular maçlara motive etmenin hem mental hem de fiziksel anlamda onlar hazrlamann kolay olmayacann altn çizdi. Türkiyede spor kamuoyu bu protokolü tartrken dier tarafta FIFA Salk Komitesi Bakan yapt açklamada gerçekçi olunmas ve salgnn etkilerinin hafife alnmamas gerektiini söyledi. Bakan Michel DHooghe finansn, saln önüne geçtiini ve bunu doru bulmadklarn, konunun bir para meselesi deil ölüm kalm meselesi olduunu, liglerin seyircili ya da seyircisiz oynanmasnn büyük risk tekil edeceini, dolaysyla ikinci dalgay tetikleyebileceini bu artlarda Eylüle kadar maçlarn oynanmamasnn yerinde olacan ifade etti.

BLM KURULUNA SUNULAN RAPOR DKKATE ALINMALI

Türkiye Spor Hekimleri Dernei ise birey ve toplum salnn korunmas adna pandemi sürecinde spor organizasyonlarnn balatlmasnn doru olmayacan, konu hakknda yaplmas gerekenleri ve önerileri içeren geni kapsaml bir raporun Salk Bakanl Koronavirüs Bilim Kuruluna sunulduunu bu raporun mutlaka dikkate aknmas gerektiini kamuoyu ile paylatlar. TFF Salk Kurulunun hazrlad Futbola Dönü Protokolünde birçok konu masa banda uygulanabilir gibi görünse de spor kamuoyunun ortak düüncesi sahada iler bu kadar basit olmayacak. Özellikle alt ligler bu protokolü tam olarak uygulayamayacak. Protokol önerileri arasnda en çok tartlan konulardan biri de yaanacak vahim vakalarla ilgili kulüp doktorlar ve idari menajerlerin sorumlu tutulmas... kanununa göre hukuki açdan cezai sorumluluk kulüp bakanlar ve yöneticilerde Hal böyleyken balama takviminin daha youn konuulduu u günlerde bu sorunun cevabnn muhakkak netletirilmesi gerekiyor.

SORUMLULUU KM ÜSTLENECEK

Yaanacak herhangi olumsuz bir vakada doabilecek her türlü maddi manevi sorumluluu kim üstlenecek?

- Risk devam etmesine ramen liglerin oynanmasna karar verenler mi?

- Protokolde özellikle vurgulanan bireysel sorumluluk kapmasnda teknik heyet, futbolcular, kulüp personelleri mi?

- Kulüp doktorlar ya da idari menajerler mi?

- Kulüp Bakanlar veyahut yönetim kurulu üyeleri mi?

te böylesi büyük riskleri almamak için Avrupada Fransa, Hollanda ve Belçika, Amerika Ktasnda Arjantin, Meksika gibi ülkeler liglerini tescil ederek yeni sezonun planlamalarna baladlar. Her frsatta insan salnn her eyden önemli olduunu söylüyoruz ama ne yazk ki vakalar dünya genelinde etkisini devam ettirirken ekonomik argümanlara direnmeye çalyoruz. Pandemiden en çok etkilenen ülkeler talya, spanya, ngiltere ve Almanyada liglerin balama tarihi için Haziran - Temmuz aylar iaret ediliyor. Türkiyede ise 12 Haziranda balamas planlanyor. Tüm gelimelere ve risklere ramen artlar bizi maçlarn oynanmasna zorlayacak olursa her türlü tedbiri fazlasyla alacaz ve mümkün olan en üst düzeyde takmmz maçlara hazr hale getirebilmek için bütün imkanlarmz seferber edeceiz. Ancak burada asl karar bakanlar, yöneticiler, idareciler deil, sahada kora kor mücadele eden teknik heyetler, futbolcular, salk ekipleri, malzemeciler ve dier emekçiler vermeli. ayet ligler balayacak maçlar oynanacaksa; bu durumda tüm oyuncu guruplar ve teknik heyetleri tatmin edecek bir çözüm yolu bulunmal ve mutlaka futbolcular ikna edilmelidir.

COVD-19 TEST YAPILDI

Bu dorultuda kulüp olarak sorumluluklarmz yetine getirmek ve güvenli çalma artlar zeminini oluturmak için teknik heyetimize, futbolcularmza ve kulüp personelimize bugün COVID - 19 PCR testi yaptrdk. Tesislerimizde antrenman sahalar, soyunma odas, fitness salonu, restorant ve sosyal yaam alanlar bata olmak üzere, her alanda gerekli tüm önlemleri eksiksiz olarak aldk. Pandemi süreciyle ilgili bilgilendirmeleri görevli personelin tamamna tebli ettik. Bu vesileyle Koronavirüs nedeniyle hayatn kaybeden tüm vatandalarmza bir kez daha Allahtan rahmet diliyor, salgnn ülkemize giri yapt ilk günden itibaren olaanüstü çaba harcayan Salk Bakanmz Dr. Fahrettin Koca nezdinde tüm salk çalanlarmza ve sürecin yönetilmesine katk salayan tüm meslek kurulularnn bireylerine kulübümüz adna teekkürü borç biliyoruz.

Ana Sayfaya Git