Kopenhag-Galatasaray maçından notlar

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. ve son haftasında Danimarka'nın Kopenhag ekibine konuk olan Galatasaray, son maçına göre kadroda 4 değişiklikle sahaya çıktı.

Haberler 12.12.2023 - 23:15 Son Güncelleme : 12.12.2023 - 23:22

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, hafta sonunda Süper Ligde Yukatel Adana Demirsporu 3-1 yendikleri maça ilk 11de başlayan oyunculardan Barış Alper Yılmaz, Victor Nelsson, Kerem Demirbay ve Dries Mertensi yedeğe çekti.

Tecrübeli teknik adam, Kopenhag karşılaşmasında bu futbolcuların yerlerine Angelino, Davinson Sanchez, Kaan Ayhan ve Wilfried Zahayı sahaya sürdü.

Galatasaray, önemli maça Fernando Muslera, Sacha Boey, Davinson Sanchez, Aldülkerim Bardakcı, Angelino, Kaan Ayhan, Lucas Torreira, Tete, Kerem Aktürkoğlu, Wilfried Zaha ve Mauro Icardi ilk 11i ile başladı.

Sarı-kırmızılı takımın yedeklerinde ise Barış Alper Yılmaz, Victor Nelsson, Kerem Demirbay ve Dries Mertensin yanı sıra Günay Güvenç, Jankat Yılmaz, Hakim Ziyech, Sergio Oliveira, Kazımcan Karataş, Tanguy Ndombele ve Cedric Bakambu yer aldı.

SANCHEZ FORMASINA KAVUŞTU

Galatasarayda sakatlığı geçen Davinson Sanchez, Kopenhag maçıyla formasına kavuştu.

Süper Ligin 13. haftasında Corendon Alanyaspor ile oynanan maçta geçirdiği sakatlık sonucunda sol arka adale grubunda ikinci derece zorlanma tespit edilen Sanchez, ligdeki Siltaş Yapı Pendikspor ve Yukatel Adana Demirspor ile UEFA Şampiyonlar Ligindeki Manchester United maçlarında forma giyememişti.

Teknik direktör Okan Buruk, tedavisi tamamlanan Sancheze Kopenhag maçında ilk 11de görev verdi.

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı geçen Hakim Ziyech ise maça yedekler arasında başladı.

GALATASARAYLI TARAFTARLARDAN FILISTINE DESTEK

Danimarkadaki önemli maçta takımlarını yalnız bırakmayan Galatasaraylı taraftarlar, Filistine de destek mesajı verdi.

Kopenhagdaki meydanlarda bir araya gelerek tezahürat ve marşlarla maç havasına giren taraftarlar, daha sonra müsabakanın oynanacağı Parken Stadına hareket etti.

Galatasaraylı taraftarlar, tribünde üzerinde İngilizce Özgür Filistin yazısının bulunduğu pankartı açarak, Filistine destek verdi.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Parken Stadında kendilerine ayrılan tribünü doldurarak coşkulu bir şekilde takımlarını destekledi.

Bu arada stadı dolduran Kopenhag taraftarları da bir tribünde koreografi yaptı.

GENçLIK LIGI MAçINI 6-0 KAYBETTI

Galatasaray, UEFA Gençlik Liginde oynanan maçta Kopenhaga 6-0 yenildi.

Kopenhagdaki Valby Stadında oynanan maçta Danimarka ekibinin gollerini Bidstrup, Tchicamboud (2), Chiakha, Nemeth ve Risnaes attı.

Galatasarayın üçüncü bitirdiği grubu Kopenhag lider tamamladı.

Ana Sayfaya Git