Korkarak geldiği Diyarbakır'dan övgüyle bahsetti

Atletizm Milli Takımı Antrenörü Oleg Simakhin: ''Diyarbakır'ın güvenli ve huzurlu bir şehir olduğunu yaşayarak gördüm"

Haberler 14.10.2017 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Atletizm Federasyonu Bakanl tarafndan altyaplara eitim vermesi için Diyarbakrda görevlendirildiini duyduunda endielenen ve gitme konusunu bakan Fatih çintimara danan Ukraynal Oleg Simakhin, yaadklarn ve izlenimlerini sosyal medyada paylat.

Türkiye Atletizm Federasyonunda atlamalar branndan sorumlu milli takm antrenörü olan Oleg Simakhin, Diyarbakr ve Gaziantepe giderek verdii seminerlerden sonra Diyarbakr, hakknda söylenenlerin yanl olduunu belirtti. ehir hakkndaki izlenimlerini kendi sosyal medya sayfasnda paylaarak, Korkarak gittim ama anlatlanlarn yanl olduunu gördüm dedi.

Oleg Simakhin sosyal medya sayfasnda unlar yazd:

Buraya gelirken ciddi endielerim vard. çünkü darda Diyarbakr için çok kötü söyleniyor, yazlp çiziliyordu. Türkiye denince yaanlmas gereken ve güvenli olarak belirtilen 3-5 ehir var imaj kafalarda yaratlm. Diyarbakr için terör ve iddet algs yaratlm durumda. Bu propagandadan, bu algdan etkilenmemek mümkün deil. Uçaktan inerken bile bu korku vard bende. Ancak bunun yanl olduunu, Diyarbakrn güvenli ve huzurlu bir ehir olduunu yaayarak gördüm. Birçok yeri gezdim, hatta cier bile yedim. nsanlar çok scak, misafirperver ve yardmsever. Bunu her yerde anlatacam

Ana Sayfaya Git