"Korona virüs abartılıyor" dedi gitti!

Türkiye'de korona virüs salgını nedeniyle liglerin ertelenmesinin ardından Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Marius Sumudica, kulübün uyarılarına rağmen Gaziantep'i terk ederek ülkesi Romanya'ya gitti. Bu olayın ardından Rumen çalıştırıcının 10 gün önce yaptığı “Bu virüs çok abartılıyor” sözleri akıllara geldi.

Haberler 23.03.2020 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona virüs salgn tüm dünyada olduu gibi Türkiyede de spor müsabakalarn derinden etkiledi. Salgn nedeniyle Türkiyede bata futbol olmak üzere tüm spor müsabakalar ertelendi. Erteleme kararnn ardndan bütün kulüpler futbolcularna ve teknik heyetlerine Türkiyeyi terk etme yasa koyarken, bu yasa delen tek kii ise Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Marius Sumudica oldu.

Liglerin ertelenmesinin ardndan Gaziantep ekibinin futbolculara ve teknik heyete bir hafta izin verip ehri terk etmemeleri yönündeki uyarlarna aldr etmeyen Rumen teknik adam, iki gün önce kiralad özel jetle ülkesi Romanyaya gitti.

Korona virüs abartlyor demiti

Gaziantep FK Teknik Direktörü Sumudica, takmn deplasmanda oynayaca Alanyaspor maç öncesinde gazetecilere verdii açklamalarda, virüsün çok abartldn söylemiti. Sumudica, 11 Mart çaramba günü yapt konumasnda, Benim u an için tek korkum, tek endiem maçlara seyirci alnmamas yada takmlarn deplasmana gidememesi. Umarm böyle bir ey olmaz. Bu hastaln çok fazla propagandas yaplyor. Bu hastalk çok abartlyor. Benim ülkemde de bu hastalktan 29 vaka görüldü ve kimse ölmedi. Ama normal gripten geçtiimiz aylarda 50 kii hayatn kaybetti. O yüzden bu olay çok abartlyor. Türkiye de bu konuda önlemini iyi ald. Ben futbolcularmda da bu konuda bir panik havas görmedim. Herkes nasl davranmas gerektiini biliyor sonuçta. Konu hakknda çok fazla da bilgim yok. Bu konular bilim adamlarnn konusu. Benim söyleyeceim, çok fazla bir ey yok. Daha fazla konuup propaganda yada panik havas oluturmamak gerek ifadelerini kullanmt.

Sosyal medyada gündem oldu

Rumen teknik adamn bu açklamalarna ve kulübün uyarlarna ramen Gaziantepi terk edip ülkesine gitmesi aknlkla karland. Sumudicann bu tavr sosyal medyada da en çok konuulan olaylar arasnda yer ald.

Özel jet kiralad

Yaan olayn ardndan Rumen basnna açklamalarda bulunan Sumudica, daha önce bir rahatszlk geçirdiini ve risk almak istemedii için özel jet kiralayarak ülkesine döndüünü söyledi. Sumudica, herkesten anlay beklediini aktararak her ey normale döndüü anda Türkiyeye dönmeye hazr olduunu da vurgulad.

Gaziantep FKnn tavr merak konusu

Gaziantep Futbol Kulübü ise yaanan hadise karsnda sessizliini koruyor. Krmz-siyahl ekibin, olay hakknda herhangi bir açklama yada bilgilendirme yapmamas dikkat çekerken, spor dünyasnda skça konuulan bu durum hakknda nasl bir tavr sergileyecei merek ediliyor.

Ana Sayfaya Git