Köyde dünya şampiyonasına hazırlanıyor

Muş'un Varto ilçesinde yaşayan milli atlet Emine Akbingöl, temmuz ayında Finlandiya'da yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası'na hem stadyumda hem de köyünde hazırlanıyor.

Haberler 20.03.2018 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vartonun Haksever köyünde 13 nüfuslu ailenin 18 yandaki kz Akbingöl, yaad bölgenin zorlu corafyasnda antrenmandan sonraki bo zamanlarnda besicilik yapan ailesine yardmc oluyor.

Akbingöl, 12 yanda eitim gördüü okulda görev yapan beden eitimi öretmenin yönlendirmesiyle spora balad ve 16 yanda milli sporcu oldu.

- Dünya ampiyonasna hazrlanyorum

Mu Alparslan Üniversitesi Beden Eitimi Spor Yüksekokulu örencisi Emine Akbingöl, antrenörler eliinde stadyumdaki çalmalarn da aksatmadan sürdürüyor.

Srbistandaki Yldzlar Balkan ampiyonasnda 1500 metrede birinci, çekyada düzenlenen Avrupa Kulüpler ampiyonasnda 3000 metrede birinci ve Portekizdeki Avrupa Kulüpler Kros ampiyonasnda da ikinci olan Fenerbahçe Kulübünün sporcusu Akbingöl, 10-15 Temmuzda Finlandiyada yaplacak Dünya Gençler ampiyonasnda ampiyonluu hedefliyor.

Milli sporcu Akbingöl, köyde yaadn ve kalabalk bir ailenin çocuu olduunu anlatt.

Katld birçok yarmada derecelerinin olduunu belirten Akbingöl, öyle konutu:

Spora severek baladm. Zor bir i ama seviyorum. En büyük destekçim ailem. Onlar sayesinde kouyorum ve böyle güzel dereceler aldm. ki yldr Fenerbahçe Kulübünde yaryorum. Kulüp maddi ve manevi her konuda bana destek oluyor. Dünya ampiyonasna hazrlanyorum. Amacm dünya ampiyonasnda Türkiyeyi temsil etmek. Bunun içinde haftann 7 günü antrenman yapyorum. Hafta sonu eve gidiyorum. Köyde hem antrenman yapyorum, hem de aileme yardm ediyorum.

- Saman tayorum ve koyunlara bakyorum

Yaad köyde hafta sonlar besicilik yapan ailesine her konuda yardmda bulunduunu anlatan Akbingöl, unlar kaydetti:

Spora baladmda maddi durumumuz yetersizdi. Kulüpten 2 yldr maddi destek alyorum. 11 kardeiz, kalabalk bir aileyiz. Babam hepimize bakmak zorunda. Babam hayvanclkla urayor. Okuyan kardelerime elimden geldiince maddi yardm ediyorum. Babamn yükünü hafifletiyorum. Hayvanlarmz var. Her yaz yaylaya gidiyorum. Anneme ev ilerinde yardm ediyorum. Hayvanlarla urayorum. Muta okula gidiyorum. Hafta sonu eve geldiimde babama yardm ediyorum. Hiç çekinmeden saman tayorum ve koyunlara bakyorum.

Köyde antrenman yaptnda 12 yandaki otizmli kardeinin de kendisiyle kotuunu belirten Akbingöl, Benim için çok güzel ve keyifli bir antrenman oluyor. Kardeimden de çok güzel destek alyorum. ifadelerini kulland.

- Yetenekli kzlar kefetmek istiyorum

Üniversite birinci snf örencisi olduunu aktaran Emine Akbingöl, öretmen olmay çok istediini söyledi.

Kz çocuklarnn okumasnn çok önemli olduunu anlatan Akbingöl, Hedefim benim gibi yetenekli kzlar kefetmek. O yetenekleri kefedip yanma alp çaltrmak istiyorum. Benim gibi baarl olup, hayatlarn kurtarsnlar. Kendilerine güvensinler. deerlendirmesinde bulundu.

Baba Cemil Akbingöl de kzn her zaman desteklediini kaydederek, Emine ile çok gurur duyuyorum. Kzmn her zaman arkasndaym. diye konutu.

Ana Sayfaya Git