Köyde spor!

Diyarbakır'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri ile gönüllüler 'Köyde kal spor yap projesi' kapsamında köy köy dolaşarak çocukları farklı spor branşlarıyla buluşturuyor.

Haberler 03.07.2020 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Gençlik ve Spor l Müdürlüü ile Yurdum Gençlik ve Spor Kulübü Dernei, Köyde kal spor yap projesi ile köydeki çocuklar farkl spor branyla tantryor.

Proje kapsamnda köylerdeki çocuklarla bir araya gelen Gençlik ve Spor l Müdürlüü ekipleri ile Yurdum Gençlik ve Spor Kulübü Dernei üyeleri, çocuklar spor ile tantrmak amacyla sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralarna uyarak köy köy dolayor.

Dernek üyeleri, 20 köyde 500 çocukla oluturduklar sahada Voleybol oynad, çocuklara uzun atlama, gülle atma öretti ve top, forma, ort ve hediyeler verdi.

Diyarbakr Gençlik ve Spor l Müdürlüü Spor ube Müdürü Aydn çetin, salgn döneminde çocuklar sporla buluturmak için projeyi hayata geçirdiklerini söyleyerek, unlar belirtti:

Köylerde voleybol sahasn kuruyoruz. Bu konuda Türkiye Voleybol Federasyonu da bize destek oluyor, sa olsunlar. Atletizm çocuk oyunlarn gerçekletiriyoruz. Köyün en hzlsn, en güçlüsünü, en uzun atlayann eelenceli bir ekilde bulmaya çalyoruz. çocuk atletizm parkurlar yapyoruz. çocuklar bu tür etkinliklere alknlk deiller. Yüreimizdeki sevgimizi çocuklara hissettirmeye çalyoruz. Onlardan da o karl alyoruz. 40 derece scaklkta birlikte etkinlikler yaparak mutlu olmaya çalyoruz.

- Devlet olarak biz burdayz diyoruz

Faaliyetler ile çocuklarn özgüveninin de arttn aktaran çetin, unlar kaydetti:

Kim o çocuklarn hayatna dokunmaya çalrsa, onlarndr. O yüzden biz dokunmaya çalyoruz, onlarla olmaya çalyoruz. Devlet olarak biz burdayz. diyoruz. Köye giriimizde çocuklar bizi sabrszlkla bekliyor. çlerinde utangaç olanlar var. Bir süre sonra oyunlarla bizimle kaynayorlar. çünkü oyun insann doasnda bu kaynamay yaratyor. Onlar da mutlu oluyor, amacmz da onlar mutlu etmek.

- Bir köyde çocuklar 30 metreyi 5 saniyede kotu

çetin, proje kapsamnda yeni yetenekler kefettiklerine iaret ederek, Bir köyde çocuklar 30 metreyi 5 saniyede kotu. Biz çocuklar o seviyeye getirmek için bir yl antreman yaptrrz. O çocuklarda bu cevheri gördüm. Onlar Diyarbakra çaracaz. Oyunlar oynarken çocuklar da ayn zamanda gözlemliyoruz. Yetenekli olan çocuklar ülkemiz kazanmaya çalacaz. ifadelerini kulland.

- çocuklar çok mutlu

çocuklardan Elif çiftçi, proje ile mutlu olduklarn belirterek, Aabeyler gelip bize oyun oynattlar, elendirdiler. Onlarla çok güzel vakit geçirdik. dedi.

Muhammed Mustafa Altner de spor faaliyetlerine katlmaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

- Tüm çocuklarn böyle elenmesini istiyoruz

Hzrilyas Mahalle Muhtar Cengiz Bayhan da Gençlik Spor l Müdürlüünün çocuklar elendirdiini söyleyerek, Bu etkinlikleri baka köylerde de yapacaklar. Tüm çocuklarn böyle elenmesini istiyoruz. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git