Köylüler, mısır tarlasını futbol sahasına dönüştürdü

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde köylüler, gençlerin daha sağlıklı bir ortamda spor yapabilmesi ve komşu köylerle ilişkilerin gelişmesi için mısır tarlasını futbol sahasına dönüştürdü. Her hafta komşu köylerle maç yapılan sahadaki karşılaşmaları 7’den 70’e tüm köy sakinleri izliyor.

Haberler 08.12.2017 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepe ilçesi Küçükayrk köyü sakinleri, hem gençlerin spor yapabilmesini salamak hem de komu köylerle balarn güçlendirmek amacyla, köyde bulunan msr tarlalarnn arasna futbol sahas yapt. Köyde, gençlerden de Mekokspor (Ayrkspor) ad verilen bir takm kurulurken, her hafta komu köylerle maç yaplyor. Karlamalar, 7den 70e tüm köy sakinleri cokuyla izliyor.

Bütün köylere dalmasn istiyoruz

Her hafta köy takmnn maçn izlemek için sahaya gelen Kzltepe çevreciler Dernei Bakan Memduh çakar, Kzltepeye bu spor akn yaattklar için kendilerini tebrik ediyorum. Bara huzura empatiye ihtiyacmz var. Spor, gençlerimizi kötülüklerden arndryor. Bütün köylere de dalmasn istiyoruz dedi.

Uçar: çevre köylerle ba kuruyoruz

Mekokspor oyuncusu shak Uçar, yllardr toprak sahada oynadklarn anlatarak, imdi sahamz hal sahaya uyarladk. çevre köylerle hem tanyoruz hem de ba kuruyoruz. çevre köyler ile dost olarak balarmz çok güçlü. Biz bunu daha da ilerletmek istiyoruz. u ana kadar sahamzda 9 maç yaptk. Sorun olursa kendimiz uyaryoruz ve olumsuzluklara izin vermiyoruz. Bamz bu ekilde ilerletmek için çalyoruz diye konutu.

Vural: Futbol dostluklar pekitiriyor

Mekokspor kalecisi Abdulbari Vural, kendi imkanlaryla sakatlklar kstlamak için zemin yaptklarn anlatarak, Futbol dostluklar daha da pekitiriyor. Sahay bu hale getirmek için herkes kendi imkanlar ile çaba harcad. Belediye bakanmz sa olsun file ve direk konusunda katk sundu. Gençlerimiz darda gezeceklerine, saa sola ta atacaklarna, uyuturucu madde kullanacana spor yapsn ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git