Kros Ligi'nin finali yapıldı

TÜRKİYE Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Kros Ligi'nin final koşuları Denizli'de yapıldı. Büyükler, U20, U18 ve ferdi olarak düzenlenen atletizm yarışmasında toplam 326 sporcu dereceye girmek için yarıştı.

Haberler 21.02.2019 - 13:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pamukkale Üniversitesinin yerlekesi içindeki kros parkurunda yaplan yarmaya, Türkiye genelinden büyüklerde 21 kulüp 106 sporcu, U20 kategorisinde 20 kulüp 116 sporcu, U18 kategorisinde 32 sporcu ve ferdi olarak da 72 sporcu katld. Yarmalarda dereceye giren yarmac ve kulüplere madalya ve kupalar protokol üyeleri tarafndan verildi.

Atletizm Federasyonu Bakan Fatih çintimar, hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyatlar olduunu açklad. Denizlideki kros parkurunda 81 ilden gelen sporcularn katld önemli bir organizasyon yaptklarn ifade eden çintimar, Buradaki kros ampiyonasyla önümüzdeki yl Avrupa ampiyon Kulüpler Kros Kupasnda kulüpler düzeyinde ülkemizi temsil edecek takmlar seçiyoruz. Buradaki yarmada genç erkekler ve genç kzlarda ampiyon olmak önemli. çünkü genç erkekler ve genç kzlarda Avrupa Kulüpler Kros Kupasnda Avrupada rakibimiz yok. Buradan giden her takm ampiyon olaca için bir nevi ampiyon da seçiyoruz dedi.

FNALE KATILANLAR

Tokyo Olimpiyatlarna iddial hazrlandklarn ifade eden çintimar, Atletizmde 2020 Tokyo Olimpiyatlarna 125 sporcuyla hazrlanyoruz. Dünyann en önemli spor organizasyonuna 70-75 sporcuyla katlabilmeyi ve ülkemizi en iyi ekilde temsil etmeyi istiyoruz. Katlm ve final anlamnda tarihi rekor derece elde etmeyi hedefliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanmz Mehmet Muharrem Kasapolunun desteiyle, verdikleri imkanlarla, kulüplerin destei ve katksyla atletizm emin admlarla ilerliyor. Maraton, atma, atlama ve sprint branlarnda olimpiyatlardaki yerimizi almak için bütün gücümüzle çalyoruz. Hedefimiz olimpiyatlarda ülkemizi en iyi ekilde derece ile temsil etmek diye konutu.

Ana Sayfaya Git