Kulaç atarak yaşama bağlandı

Siirt'te yaşayan ve doğuştan 2 bacağı olmayan bedensel engelli 16 yaşındaki Şan Erten, bir yıl önce başladığı yüzme sporu sayesinde yaşama tutunarak, katıldığı çeşitli yarışmalarda derece elde etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Haberler 13.07.2019 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte yaayan ve doutan 2 baca olmayan bedensel engelli 16 yandaki an Erten, 1 yl önce balad yüzme sporu sayesinde yaama tutundu.

Doutan engelli lise örencisi an Erten, ailesinin yönlendirmesiyle geçen yl yüzme sporuyla tant. Gençlik ve Spor l Müdürlüü bünyesindeki yüzme kursuna kayt yaptran an, geçen yl Kahramanmarata yaplan Dünya Engelliler Günü özel yarmasnda 200 metre kurbaalama ve srt üstü kategorisinde ikincilik elde etti.

Aksarayda yaplan yüzme yarmasnda 100 metre kurbaalama, 200 metre kelebek yarmasnda ve Trabzonda yaplan Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme ampiyonas milli takm seçmelerinde de ikinci olan an Erten, antrenörlerin dikkatini çekti.

Geçen yl balad yüzme sporuyla katld çeitli yarmalarda dereceler elde etmenin mutluluunu yaayan genç sporcu, yaama baland sporla daha güzel baarlar elde etmek istiyor.

- ki bacam yok diye hayata küsmütüm

an Erten, daha önce çok mutsuz olduunu, bacaklar olmadndan günün büyük bölümünü evde televizyon karsnda geçirdiini belirterek, ailesinin srar üzerine balad yüzme sporu sayesinde öz güveninin arttn söyledi.

Ailesinin ve antrenörü Halil Tan kendisine büyük destei olduunu kaydeden an, hafta içi her gün okuldan sonra Gençlik ve Spor l Müdürlüünün yar olimpik yüzme havuzunda antrenman yaptn, milli formay giymek için kulaç attn belirtti.

Öz güven eksiklii ve çevresiyle iletiim sorunu yaayan, tüm engellilerin spora yönelmesi tavsiyesinde bulunan an Erten, öyle devam etti:

Hayata yüzmeyle balandm. Milli takma seçilerek Türk bayran uluslararas ampiyonalarda dalgalandrmak istiyorum. Daha önce iki bacam yok diye hayata küsmütüm. Allaha binlerce ükürler olsun, hayata çok iyi tutundum. Beni çok destekleyen, hayata balanmam salayan ailemin ve hocalarmn yüzünü kara çkarmayacam. En büyük isteim milli yüzücü olmak ve ülkemizi en iyi ekilde temsil etmek.

Evden yüzme salonuna tekerlekli sandalye ile geldii için zorlandn dile getiren an Erten, maddi durumu iyi olmad için hayrseverlerden protez bacak destei beklediini sözlerine ekledi.

- Antrenör Ta: an Ertenden çok umutluyuz

Yüzme antrenörü Halil Ta da 14 Eylül Anadolu Lisesinde okuyan ann azmiyle dier yüzücülere örnek olduunu aktard.

an Ertenin yar olimpik yüzme havuzunda hafta içi her gün düzenli antrenman yaparak yarmalara hazrlandn anlatan Ta, u ifadeleri kulland:

an idealist bir kardeimizdir. Vaktini evde bo geçirirken ailesinin yönlendirmesiyle 1 yl önce yüzme branna kayt yaptrd. çok gayretli olan an Erten ksa sürede katld 4 yarmada madalyalar ald. Kollarn ve vücudunu çok iyi kullanabilen an, serbest, kelebek ve srt üstü yüzmede tüm rakiplerini geride brakt. Milli forma için mücadele ederek ülkemizi Avrupada temsil etmeyi hedefliyor. an Ertenden çok umutluyuz.

Ana Sayfaya Git