Küllerinden şampiyonluk

Süper Lig'in bir dönem korkulu rüyası olan ancak ilgisizlik ve sahipsizlik yüzünden amatöre kadar düşen Diyarbakırspor küllerinden yeniden doğmanın mücadelesini verirken, Amatör Ligde şampiyon oldu.

Haberler 15.04.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzun yllar Türkiye Süper Liginde mücadele eden ve 2013 ylnda yaad maddi ve idari sorunlardan dolay tarihinde ilk kez amatöre düen Diyarbakrspor, Diyarbakr 1.Amatör Futbol Liginde ampiyon olarak Süper Amatör Liginde mücadele etme hakk kazand.

Binlerce taraftarn ve çok sayda eski futbolcunun izledii çamlca Gençlikspor maç öncesinde 51 yllk kulübe ampiyonluk kupas renkli bir törenle verildi. Bilnet Okullar Diyarbakr Kampüsü ve Karakoç Grup Yönetim Kurulu Bakan Ekrem Karakoç, Seyrantepe Stadna ast pankartlarla Diyarbakrspora destek verdi.

Yllar Sonra Ayaa Kalkt

1976-77,1980-81,1985-86,2000-2001 ve 2008-2009 sezonlarnda olmak üzere 5 kez Süper Lige yükselen,Süper Ligde 1978-79 sezonunu 5.tamamlayarak Türkiyeyi Balkan Kupasnda temsil etme hakk kazanan ve 2 kez de Türkiye Kupasnda yar final oynama baars gösteren Diyarbakrspor,imdilerde amatör ligde yeniden var olma mücadelesi veriyor.

6 sezon önce amatöre düen Diyarbakrspor,amatör ligde üst üste ikinci ampiyonluunu yaayarak Diyarbakr 1.Amatör Liginden Süper Amatör Ligine yükseldi. Seyrantepe Stadnda oynanan çamlca Gençlikspor maç öncesinde kupa töreni ve ampiyonluk kupas düzenlendi.

Kupa Takdim Edildi

Tribünleri dolduran çok sayda taraftar,mealeler ve kareografiler açarak ampiyonluu kutlad. Diyarbakrsporda görev yapm olan eski futbolcu ve teknik adamlarn da katld ampiyonluk kutlamasnda kulübün kupas eski milletvekilleri Abdulsamet Turgut ve Bahri Sipahi, Güneydou Spor Yazarlar Dernei Bakan Mehmet Ylmaz Bay ile spor taban birliklerinin yöneticileri tarafndan kulüp bakan ehmus Akyla takdim edildi.

Eski Futbolcular Duyguland

Kutlamalara katlan eski futbolcular duygusal anlar yaad.Eski futbolcular organizasyondan dolay GSYD ve Diyarbakrspor yöneticilerine teekkür etti. Kupay alan futbolcular büyük bir coku ile tribünlere koarak ampiyonluu taraftarlarla paylat.

Karakoçtan Pankartl Kutlama

Bilnet Okullar Diyarbakr Kampüsü ve Karakoç Grup Yönetim Kurulu Bakan Ekrem Karakoç tribüne ast pankartlarla Diyarbakrsporun ampiyonluunu kutlad.

Ana Sayfaya Git