Kümede kalma şampiyon gibi

2.Lig Kırmızı Grup’ta sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan ancak hem içerde hem de dışarıda kaybettiği puanlarla biranda kendisini kümede kalma mücadelesinin içinde bulan Amed Sportif Faaliyetler, mutlu sona ulaştı.

Haberler 08.05.2018 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amed Sportif Faaliyetler, ligin ilk haftalarnda üst üste puanlar alan ancak daha sonra iler yolunda gitmeyince uzun yllar unutulmayacak kabus dolu bir sezon yaand. Sezona Taner Taknla balayp daha sonra Ahmet Akçanla devam eden, Akçann da gitmesiyle Levent Numanolu-brahim Cezayir ikilisiyle sezonu tamamlayan yeil krmzl beyazl takm, futbolcu kadrosunda da ay tutturamad. Sezon banda kadroyu yenileyen kulüp, devre arasnda maddi sorunlardan dolay 13 futbolcunun ayrlmasyla ikinci yar için adeta yeni kadro kurmak zorunda kald.

YASAKLARA RAMEN

Deplasmanda uygulanan taraftar yasaklarn protesto ederek çkmad Sivas Belediyespor maçndaki eyleminden dolay silinen 3 puann eksikliini son haftalarda çok arad. Küme düme tehlikesiyle burun buruna gelen Amed Sportif Faaliyetlerin son 5-6 haftada salanan kenetlenme ruhu kurtard. Final gibi maçlar oynayan yeil krmzl beyazl takm, son 6 maçn 5inde yenilmezken, bu süreçte toplad kritik puanlarla ligde tutunmasn bildi.

Taraftarlar ile Diyarbakr Ticaret Ve Sanayi Odas yeni yönetiminin verdii destek, takmn sahadaki dirençli mücadelesi ve yönetimin her eye ramen primleri ödemesi korkulu rüyann atlatlmasnda önemli etken oldu.

Son olarak Tokatsporla deplasmanda 0-0 berabere kalan Amed Sportif Faaliyetler, ligi 37 puanla küme düme hattnn üzerinde tamamlad. Grupta küme düen üçüncü takm zmir ekibi Bucaspor oldu.

Ana Sayfaya Git