Kupanın Finali Diyarbakırda

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye Kupası'nın 9 Mayıs tarihindeki final karşılaşması inşallah Diyarbakır'da yapılacak"

Haberler 18.03.2018 - 13:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Diyarbakr Seyrantepe Kapal Spor Salonunda yaplan Ak Parti 6. Olaan l Kongresinde konutu. Erdoan, nallah burada ampiyonluk maç oynanacak. Son hazrlklar süratle bitirilecek. Türkiye Kupasnn 9 Mays 2018 tarihindeki final karlamas inallah Diyarbakrda bu stadmzda yaplacak dedi.

33 BN KLK STADYUM

UEFA standartlarndaki Yeni Diyarbakr Stadyumu, konfor ve modernlik açsndan Türkiyenin sayl statlarndan biri olacak. 5 katl stadyumun seyirci kapasitesi 33 bin.

FUTBOL FEDARASYONU AçIKLADI

Cumhurbakan Erdoann açklamasndan ksa süre sonra Türkiye Futbol Federasyonundan açklama geldi. Açklamada daha önce Eskiehirde oynanaca duyurulan Ziraat Türkiye Kupas final karlamasnn, 9 Mays çaramba günü Diyarbakrda oynanmasnn kararlatrld bildirildi.

Yaplan açklamada, u ifadelere yer verildi:

ESKEHRDE DEL, DYARBAKIRDA

3 Austos 2017de yaplan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantsnda Ziraat Türkiye Kupas finalinin Eskiehir, Süper Kupann da Konyada oynanmas planlanm ve kamuoyuna duyurulmutu. Ancak son dönemdeki gelimeler dorultusunda; ülkemizin ne denli güçlü ve güvenli olduunu göstermenin en iyi yolunun bata futbol olmak üzere, önemli spor organizasyonlarnn özellikle Güneydou Anadolu Bölgesinde yer alan kentlerimizde yaplmasnn önemi ortaya çkt. TFF Yönetim Kurulu, yapt deerlendirmede ülkemizdeki tüm organizasyonlarn güvenli bir ekilde gerçekletirildiini tüm dünyaya göstermek için Ziraat Türkiye Kupas finalinin tamamlanma aamasnda olan Diyarbakr Yeni Stadnda oynanmasna karar verdi.

Ana Sayfaya Git