Kuşak Güreşi Yıldızlar Türkiye Şampiyonası sona erdi

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonunca Adıyaman'da düzenlenen Kuşak Güreşi Yıldızlar Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Haberler 22.05.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni Mahalle Spor Salonunda düzenlenen organizasyona Eskiehir, Konya, Edirne, Sivas, Kahramanmara, Kütahya, Manisa, Antalya, Hatay, Zonguldak, Mula, Amasya, Adyaman, Adana ve Karabükten idareci, antrenör, hakem ve sporcular olmak üzere yaklak 250 kii katld.

Vatandalarn heyecanla izledii etkinliin son gününde 5 sklette müsabakalar yapld.

Adyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor ube Müdürü Hüseyin Yaar Sarkaya, Türkiye Geleneksel Spor Dallar Federasyonu Bakanlnn faaliyet programnda yer alan organizasyona ev sahiplii yaptklarn belirtti.

Sarkaya, 15 hakemin görev ald ampiyonann Adyamanda yaplmasnn mutluluunu yaadklarn kaydederek, Bildiiniz gibi Geleneksel Spor Dallar Federasyonu, atalarmzn yapt sporu yeniden yaatma anlamnda yeni kurulan bir federasyon. Özellikle federasyonun kurulmasnda katk salayan Cumhurbakanmzn olu Bilal Erdoan bu spora çok önem veriyor. dedi.

Türkiye Geleneksel Spor Dallar Federasyonu Kuak Gürei Teknik Komite Üyesi Faruk olpan da müsabakalarn çok çekimeli geçtiini söyledi.

Federasyon olarak yldzlar dalnda ilk defa bir turnuva düzenlediklerini belirten olpan, Amacmz, sporcularn Türkiyenin farkl, güzel yerlerini görmeleri. Ayn zamanda tarihi kuak gürei sporunun tantlmas ve gelimesini salamak. ifadelerini kulland.

Sporculardan Erkan Kalayc, 6 yldr judo yaptn dile getirerek, imdi de kuak güreiyle ilgilenmeye baladn aktard. Müsabakalarda ikincilik aldn belirten Kalayc, derece yapt için mutlu olduunu kaydetti.

ampiyonada dereceye girenlere kupa ve madalyalar verildi.

Ana Sayfaya Git