KYK'lı gençler spor turnuvalarında bir araya geldi

Bakan Kasapoğlu: Amacımız öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak.

Haberler 03.06.2019 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlna bal Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüü yurtlarnda kalan örenciler arasnda düzenlenen iller aras spor turnuvalar yaplan finallerle sona erdi. Gençlik ve Spor Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapolu, gençlerin turnuvalarda birbirleriyle kaynatn, yeni dostluklar edinme imkn bulduklarn belirterek, Gençlerimize ne kadar imkan sunarsak, onlar ülkemizi çok daha yukarlara tayacaktr dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlna bal Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüü (KYK) yurtlarnda barnan örencilerin geliimlerine katk salamak, aralarndaki birlik, beraberlik ve centilmenlik duygularn güçlendirmek amacyla düzenlenen iller aras spor turnuvalar yaplan finallerle sona erdi. Gençlik ve Spor Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapolu, 7 branta yaplan turnuvalarla gençlerin spor yapmalarnn yan sra birbirleriyle kaynatn ifade ederek, Gençlerimize ne kadar imkan sunarsak, onlar ülkemizi çok daha yukarlara tayacaktr. Bakanlk olarak tüm imkanlarmz gençlerimiz için diye konutu.

KYK yurtlar, örencilerin yüksek örenim gördüü srada sadece barnma imkan sunan bir kurum olmaktan çkp, eitim, kültürel ve sportif faaliyetlerle onlarn bedensel, zihinsel ve kültürel yönden geliimlerine katkda bulunan bir hale dönütü. Yurtlarda en çok ilgi gösterilen faaliyetlerin banda ise sportif etkinlikler geliyor.

KYK yurtlarnda kalan örencilerin fiziki geliimlerine katk salamak, aralarndaki birlik, beraberlik ve centilmenlik duygularn güçlendirmek amacyla daha önceki dönemlerde olduu gibi 2018 -2019 eitim örenim döneminde de sportif turnuvalar düzenlendi. Futbol, basketbol, voleybol, Satranç, masa tenisi, badminton, ve geleneksel Türk okçuluu gibi 7 branta ller aras Turnuvalar gerçekletirildi. Türkiye Finalleri öncesinde gençler, il finali ve iller aras grup elemeleri gibi uzun bir maratondan geçtiler.

TÜRKYE FNALLER FARKLI LLERDE GERçEKLETRLD

Denizlide yaplan Futbol Turnuvasnda birincilik kupasn Batman Gençlik ve Spor l Müdürlüü, elde etti. Düzcede gerçekletirilen Basketbol Turnuvas kz grubunda birincilik kupasn Ankara Gençlik ve Spor l Müdürlüü, erkek grubunda ise Karabük Gençlik ve Spor l Müdürlüü kazand.

Kocaelide düzenlenen Voleybol Turnuvasnda birincilik kupasnn sahibi Aksaray Gençlik ve Spor l Müdürlüü olurken, Gaziantepte yaplan Badminton Turnuvasnda kz ve erkek gruplarnda birincilik kupalarn Trabzon Gençlik ve Spor l Müdürlüü elde etti.

Afyonda gerçekletirilen Satranç Turnuvasnda kz grubunda birincilik madalyasn Sakarya Rahmiye Sultan Örenci Yurdundan Emine Topal elde ederken, erkek grubunda birincilik madalyasn Mersin Yeniehir Örenci Yurdundan Mehmet Uslu kazand.

Antalyada düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluu Turnuvas kz grubunda birincilik kupasn Afyon Gençlik ve Spor l Müdürlüü, erkek grubunda ise Zonguldak Gençlik ve Spor l Müdürlüü elde etti.

AMACIMIZ ÖRENCLERMZN BEDENSEL, ZHNSEL VE KÜLTÜREL GELMLERNE KATKIDA BULUNMAK

Gençlik ve Spor Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapolu, üniversitede örenim gören gençlere barnma, burs ve kredi imkn salamalarnn yan sra onlar, gelecee daha iyi hazrlayabilmek amacyla ülke genelindeki yurtlarda faaliyetler düzenlediklerini belirterek, öyle dedi:

Yurtlarda barnan gençlerimizin serbest zamanlarn en iyi ekilde deerlendirmek, bedensel, zihinsel ve kültürel yönden geliimlerine katkda bulunmak, onlar her türlü kötü alkanlklardan uzak tutmak, aralarndaki birlik beraberlik duygularn pekitirmek amacyla eitim, sosyal kültürel ve sportif faaliyetler gerçekletiriyoruz. Katlm tamamen gönüllülük esasna dayal. Örencilerimizin sportif alanlarda da kendilerini gelitirmelerine imkan salayan turnuvalar güzel ve çekimeli geçti. Farkl illerdeki örencilerimizin birbirleriyle kaynamalarna vesile olan müsabakalarn fair-play ruhuna uygun geçmesinden büyük mutluluk duydum. Turnuvalarda mücadele eden tüm gençlerimizi kutluyor, faaliyetlerin düzenlenmesinde emei geçenlere teekkür ediyorum.

GENçLERMZE çOK GÜVENYORUM

Gençlere yönelik yatrmlar açsndan üniversitelerin önemine dikkat çeken Bakan Kasapolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Gençlerimizin, sportif, sanatsal, bilimsel, kültürel birçok faaliyeti gerçekletirdii gençlik merkezlerimizi artk üniversitelerimizde açma fikri gelitirdik ve bunu uygulamaya baladk. Ben, gençlerimize çok güveniyorum. çünkü gençlerimize ne kadar imkan sunarsak, onlar bu ülkeyi, bu bayra çok daha yukarlara tayacaktr. O yüzden bizim bakanlk olarak tüm imkanlarmz gençlerimiz için, üniversitelerimiz için. Biz, bütün imkanlarmz gençlerimiz için seferber etmeye hazrz. Bu yüzdendir ki bundan sonra gerçekletireceimiz projelerde üniversiteleri baz alacaz.

Ana Sayfaya Git