Lastiklerden yaptıkları sahada voleybol oynuyorlar

Siirt'te bir grup çocuk, kendi imkanlarıyla araç lastiklerinden yaptıkları voleybol sahasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında oyun oynayarak stres atıyor.

Haberler 11.06.2020 - 23:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Afetevler Mahallesindeki çocuklar, evlerinin yaknndaki bo arazide, temin ettikleri atl araç lastikleriyle voleybol sahas yapt.

Sahaya karton döeyerek düme annda dikenlerden korunmaya çalan çocuklar, alanda sosyal mesafe kuralna uyarak ve maske takarak voleybol oynuyor, elenceli vakit geçiriyor.

çocuklardan 13 yandaki Nursen Oysal, Kovid-19 sürecindeki kstlamada evde skldklarn söyledi.

Darya çktklarnda keyifli vakit geçirmek için arkadalaryla mahalledeki bo arazide voleybol sahas yapmaya karar verdiklerini anlatan Oysal, öyle konutu:

Kendi imkanlarmzla kullanlmayan araç lastikleriyle voleybol sahas, 2 odun yardmyla file yaptk. Dikenler ayaklarmza batmasn diye kartonlar da sahann içine kurduk. Elimizden bu kadar geldi. Bize güzel bir park yaplmasn istiyoruz.

Rümeysa Eren (10) de yaptklar sahada mutlu ekilde vakit geçirdiklerini dile getirdi.

Kenan Sercan (10) ise Kovid-19 nedeniyle normalleme sürecinde de maske takarak oyun oynadklarn belirterek, Mahallemizde oyun alanlar yetersiz olduu için lastiklerle etrafn çevirerek voleybol sahas yaptk. Arkadalarmzla buraya gelerek oyun oynuyor, hoça vakit geçiriyoruz. Bize yeni bir saha yaplmasn isteriz. dedi.

Frat Oysal (12), emek vererek yaptklar sahada voleybol oynamann mutluluunu yaadklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git